Dzegužkalnā atklāta Raimonda Paula svētku koncerta audiovizuāla instalācija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 18. decembra Dzegužkalnā katru vakaru līdz 10. janvārim būs iespēja apskatīt audiovizuālu instalāciju “Kā sniegi kalnu galotnēs”, kurai par pamatu ņemts Maestro Raimonda Paula un Zigfrīda Muktupāvela Ziemassvētku koncerta ieraksts mūzikas namā “Daile”, informēja masu mediju un pasākumu komunikācijas "ParaPops'' pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Īstena Ziemassvētku noskaņa Dzegužkalnā tiks radīta katru dienu no pulksten 17.00 līdz 23.00, kad vislabāk iespējams izbaudīt audiovizuālās instalācijas videoprojekcijas un gaismu efektus. Koncertieraksta demonstrējums uz kalnā izveidota lielekrāna tiks papildināts ar īpaši veidotām svētku noformējuma videografikām un gaismu spēlēm Dzegužkalna parka teritorijā. 

Dzegužkalnā demonstrētajā koncertprogrammā vokālists, vijolnieks Zigfrīds Muktupāvels izpilda Raimonda Paula skaistākās Ziemassvētku laika melodijas kopā ar pašu Maestro un instrumentālo grupu – taustiņinstrumentālistu, čellistu, mutes harmoniku spēlētāju Raimondu Macatu, basģitāristu Oskaru Sproģi un sitaminstrumentālistu, vibrofonistu Arti Orubu.

Programmas nosaukums “Kā sniegi kalnu galotnēs” aizgūts no tāda paša nosaukuma dziesmas ar Jāņa Jaunsudrabiņa vārdiem. Vēl Dzegužkalna parka apmeklētājiem būs iespēja noklausīties gan ar Jāņa Pētera vārdiem tapušo “Elēģiju” un ar Aspazijas tekstu sarakstīto mīļdziesmiņu “Circenīša Ziemassvētki”, gan Jāņa Poruka dzejoļa “Balts sniedziņš snieg uz skujiņām” muzikālo versiju un vēl citus svētku laikam un ziemas mieram veltītos Raimonda Paula skaņdarbus.

Instalāciju izveidojusi zīmolu aktivizācijas aģentūra “SponsorKing” sadarbībā ar mūzikas namu “Daile” un Rīgas domi.

Audiovizuālās instalācijas “Kā sniegi kalnu galotnēs” video mākslinieks ir Edgars Sviklis no “ES Media”, par videotehniku gādā “VPT Grupa”, bet skaņas un gaismas iekārtas nodrošina “GaCo”. Projekts tapis Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Ziemassvētku / Jaungada pilsētvides noformējuma projektu līdzfinansēšanas konkursa ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti