Daugavpilī notiks pirmais ielu ēdiena jeb «street food» festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pirmajā Daugavpils ielu ēdiena festivālā pieteikušies 13 vietējie Daugavpils pilsētas un novada restorāni un kafejnīcas. To vidū arī vietējo dzērienu ražotāji un pat retro ēdnīcas. Sestdien, 12. septembrī, no plkst. 12.00 līdz 22.00 pilsētas ciemiņi un iedzīvotāji varēs izgaršot ēdienus, baudot maltīti svaigā gaisā, klausīties mūziku un satikt sabiedriskās ēdināšanas jomas profesionāļus un entuziastus.

Septembra vidus jau tradicionāli Daugavpilī rit pilsētas galvenās ielas – Rīgas ielas zīmē. Arī sestdien Rīgas iela vakarā piepildīsies ar skaņu un gaismu vibrācijām, kustīgiem skulpturāliem tēliem, koncertiem.

Bet jau ap pusdienlaiku svētkus ievadīs smaržu un garšu svētki – Daugavpilī pirmais ielu ēdiena jeb „street food” festivāls.

Ideja par tā rīkošanu tiek kalta jau ne pirmo gadu. Kā nekā pilsēta bagāta ar ēdināšanas tradīcijām – vai uz katras centra ielas ir pa savai vietai, kur iemalkot kafiju vai ieturēt maltīti. Drosmīgākie un radošākie, kā stāsta pasākuma iniciatore – pilsētas Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vadītāja Ilona Maksimčika, arī pieteikušies pilsētā pirmajam ēdieniem un dzērieniem veltītajam festivālam.

Daugavpilī notiks pirmais ielu ēdiena jeb «street food» festivāls
00:00 / 04:03
Lejuplādēt

„Festivālā piedalīsies 13 ēdināšanas uzņēmumi. Katrs restorāns un kafejnīca piedāvās sev raksturīgos ēdienus, kas tiks pagatavoti svaigā gaisā, piemēroti tieši ''street food” tematikai, kad apmeklētāji varēs tos viegli paņemt, doties līdz galdam vai ar ēdienu doties pastaigā. Ēdienu sortiments būs ļoti plašs – no vietējas virtuves, līdz Eiropas, Meksikas ēdieniem,”  stāsta Ilona Maksimčika.

Daugavpils viesnīcas „Latgola” restorāna „Plaza” pavāri un bārmeņi apriež pēdējās nianses, pirms doties uz festivālu. Daugavpils ēdināšanas uzņēmumiem tā ir pirmā pieredze savā pilsētā piedalīties šādā ielu ēdienu festivālā, tāpēc šoreiz pieaicināti palīgos šīs nozares labākie Latvijas un pat pasaules eksperti, atklāj „Plaza” pārstāve Jana Kezika. Ēdienu klāstu gan apmeklētāju intrigai neatklājot.

„Mums būs divas teltis. Esam pieaicinājuši šefpavāru Haraldu Saušu, lai viņš palīdzētu mūsu vietējiem pavāriem labāk sagatavoties šim ielu ēdienu pasākumam,” stāsta Jana Kezika.

Daugavpils kafejnīca "Ēdnīca Nr.1" šajā „street food” festivālā nāks klajā ar savu īpašo kolorītu, gatavošanās pasākumam te, kā stāsta ne mazāk kolorītais bārmenis Vilnis Strauss, rit jau divas nedēļas. Satraukuma nav, un ēdienu piedāvājums, kas ir pērn no Ukrainas atbraukušās pavāres Svetlanas Strausas pārziņā, būs visnotaļ plašs.

„Mēs esam retro kafejnīca, tie 70.-80. gadi – mājas virtuve. Kādreiz bija tāds vārdiņš „obščepit”, mēs uz tik plašu sabiedrisko ēdināšanu gan nepretendējam, esam mājas virtuve un garšīga. Mēs piedāvāsim šajā festivālā pelmeņus, vareņikus, čebureki ar gaļu, būs pīrādziņi, kotletītes, būs dažādas tortes, kēksiņi, auzu pārslu cepumi, salāti “Olivje”, kas gatavoti pēc 80. gadu parauga. Mums uztraukuma nav, viss ir mierīgi, bet garastāvoklis ir pacilāts, un sestdien festivāla laikā tas būs īpašs,” saka Vilnis Strauss.

Vilnis Strauss - Daugavpils kafejnīcas "Ēdnīca Nr.1" īpašnieks
Vilnis Strauss - Daugavpils kafejnīcas "Ēdnīca Nr.1" īpašnieks

Izgaršot pirmā Daugavpils ielu ēdiena jeb „street food” festivāla maltīti svaigā gaisā varēs visas dienas garumā līdz pulksten 22.00, gan ievērojot šim laikam nepieciešamo piesardzību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti