Dienas ziņas

Valsts uzņēmumu pārvaldības reforma iestrēgusi

Dienas ziņas

Tūrisma salidojums Ērgļos pulcē entuziastu tūkstošus

Festivālu diena Daugavpilī

Daugavpilī aizvadīta festivāliem bagāta nedēļas nogale

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dzelzceļš, dažādi ēdieni, ebreju kultūra un mūzika - izpaliekot lieliem svētkiem vasarā Covid-19 situācijas dēļ, šajā nedēļas nogalē beidzot arī Daugavpilī svētku gaisotnē atdzīvojās pilsētas centrs. Tradicionālajos Rīgas ielas svētkos citādāka rosība bija vēl trijos festivālos vienlaikus.

Covid-19 ierobežojumu dēļ sākotnēji durvis slēdza arī daudzi Daugavpils restorāni un kafejnīcas. Ierobežojumi mīkstināti, bet ne viens vien joprojām izjūt tā laika sekas. Ielu ēdienu festivālā nu vismaz atkal bija iespēja ar pilnu jaudu iekurt uguni, sildīt katlus un pannas, un sagaidīt viesus. 

Foto: "Street food" festivāls Daugavpilī

Nobaudījuši dažādus ēdienus, daugavpilieši un pilsētas viesi iepazinās ar ebreju tautības kultūru. Pirms Pirmā pasaules kara Daugavpilī ebreju bija ap 50%. Speciāli veltītajā festivālā bērnus iepriecināja klaunu pārsteigumi „Mēs no KOKO planētas”, savukārt pieaugušie varēja papildināt dejotprasmi ebreju dejas „Havanagila” meistarklasē un daugavpilietim Oskaram Strokam veltītajā tango nodarbībā. 

Foto: Ebreju kultūras festivāls Daugavpilī

 

Tikmēr galvenais notikums - Rīgas ielas svētki bija veltīti dzelceļa tematikai, kam šogad 160 gadu jubileja gan Daugavpils, gan Latvijas mērogā.

Foto: Rīgas ielas svētki Daugavpilī

 

„1860.gadā Dinaburgā pienāca dzelceļš no Pēterburgas, un tikai tad turpināja būvēt uz Varšavu, un gadu vēlāk varēja nokļūt Rīgā. [..] Tā kā īpašs ir pats notikums, ka Daugavpilī dzelzceļš ir ātrāk bijis nekā Rīgā,” stāsta pasākuma mākslinieciskā organizatore Līga Čible.

Svētki Daugavpilī noslēdzās ar mūzikas festivālu, kas arī izskanēja veltīts dzelzceļa tematikai. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti