Daudzviet Latvijā sestdien svin Zvejnieksvētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 12. jūlijā, daudzviet Latvijā tiek svinēti tradicionālie Jūras un Zvejnieksvētki, kuri izklaidēs ar dažādām tradicionālām aktivitātēm, radot svētku sajūtu apmeklētājiem.

Jūras svētkus svin dažādās Latvijas piejūras pilsētās un ciemos – Engurē, Mērsragā, Jūrmalā, Liepājā un Rojā, Carnikavā, Lapmežciemā, Pāvilostā un citviet.

“Tradīcija ir palikusi tāda, ka svētki vienmēr notiek jūlija otrajā sestdienā, un tad vienmēr tiek svinēti svētki jūrai un zvejniekiem, zvejas vīriem, cilvēkiem, kas nodarbojas ar zivju apstrādi,” par Zvejnieksvētku nozīmi stāsta svētku organizatore Rojā Dace Broka.

Dace Broka: Par Zvejnieksvētkiem
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

Šo svētku tradīcija iet cauri laikiem, iepriekš tos kuplāk svinēja, kad bija kolhozu laiki, kad pēc kara gadiem bija atguvusies visa sabiedriskā dzīve, un tad tie svētki tika svinēti nopietni, profesionāli un diezgan pompozi un grandiozi. Tad notika sacensības, tur bija gan zivju ēšana, bija motorlaivu sacensības un tika iesvētīti jaunie jūrā gājēji, stāstīja Broka.

“Bet, laikiem mainoties, svētki mainīja notikumu virzību, tie kļūst par svētkiem jūrai, svētkiem zvejniekiem un zvejniekciemiem,” sacīja Broka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti