Rīta Panorāma

Septembrī pārtrauks kodu karšu izmantošanu

Rīta Panorāma

Zināšanas + peldētprasme = droša atpūta pie ūdens

"Spanovska ballīte - 5. sērija"- Dailes teātra sezonas noslēgumā

Dailes teātris savu 99. sezonu noslēdz ar «Spanovska ballītes» 5. sēriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dailes teātris šīs nedēļas nogalē noslēdz savu 99. sezonu ar  “Spanovska ballītes” 5. sēriju. Ballītes organizatori aktieri Artūrs Skrastiņš un Lauris Dzelzītis  teātra notikumus - “mazas odziņas” krājuši visu sezonu, lai kā jautru šampanieti tos izšautu  ballītē. 

Kā atzina Lauris Dzelzītis un Artūrs Skrastiņš, Harijs Spanovskis noteikti priecātos par šādu ballīti. Spanovska ballīte notiek jau piekto gadu. Artūrs Skrastiņš uzskata, ka tā faktiski ir kvintesence visam, kas notiek teātrī. 
“Šis ir stāsts par mums abiem – par diviem džekiem, kas neizbēgami noveco,” teica Skrastiņš. 

Aktieri Artūrs Skrastiņš un Lauris Dzelzītis ir ballītes dvēseles – raksta scenāriju, pa skatuvi pārbīda kolēģus, komandē bigbendu, bet visu muzikālo pusi uztur Juris Vaivods, teātra muzikālais vadītājs. Koncerta divās daļās skanēs “vecie, mīļie gabali”, kuri patika arī Spanovskim. 

“Šī sezona man bija ļoti nopietna, man bija skaistas un nopietnas lomas. Iedvesmu, lai vēlreiz pirms vasaras uzlidotu, es atrodu sevī,” atklāja aktrise Lelde Dreimane. Savukārt Ilze Ķuzule-Skrastiņa norādīja, ka aktieri dzied dziesmas, kuras paši vēlas dziedāt. 

Aktieri ļaus ielūkoties arī teātra virtuvē. Skatuves telpu scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis radījis, scenogrāfijā ieslēpjot izrāžu vizuālos citātus. Skatuves tērpu elegance ir Ilzes Vītoliņas veikums. 

Spanovska ballītes 5. sērijas pirmizrāde notiks jau ceturtdien vakarā, uz Dailes teātra Lielās skatuves. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti