Panorāma

Privātums un datu aizsardzība Covid-19 laikā

Panorāma

Rāznas ezerā ielaiž zušu mazuļus

Nedaudz samazinās Covid-19 ierobežojumi

Covid-19 liek pārskatīt pilsētu svētku scenārijus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Augusts jau izsenis ir arī pilsētu svētku mēnesis. Pasākumi, kas 1.augustā notiek daudzviet Latvijā, sakrīt ar Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu mazināšanu kultūras pasākumiem.

Ventspils sestdien, 1.augustā, svin 730. gadskārtu. Pilsētā notiek svētki, bet ne tik plaši kā iepriekš. Covid-19 licis pārskatīt svētku scenāriju.

“Protams, ierobežojumi ir tāpat kā visā Latvijā un pasaulē. Mēs ievērojam cilvēku skaitu teritorijā, gan visu citu. Reņķa dārzā ir iespējams veikt cilvēku uzskaiti, un esam gatavi to jebkurā brīdī ierobežot. Savukārt Lielajā laukumā ierobežošana būtu pagrūta un netiek darīta, bet pasākums ir tāds, lai ir caurplūsma un cilvēki neuzkavētos.

Apzināti svētkus netaisījām Ostas ielas promenādē, kur tradicionāli notiek pasākumi un parasti pulcējas daudz cilvēku. Uzskaiti tur veikt būtu nereāli,” stāsta Ventspils Kultūras centra direktors Māris Valtenbergs.

No 1.augsuta tiek mīkstinātas epidemioloģiskās prasības. Līdz mēneša beigām atkarībā no iekštelpu platības varēs pulcēties ne vairāk kā 250 vai ne vairāk kā 500 cilvēki, savukārt ārtelpās - ne vairāk kā 3000 cilvēku. Kultūrvietās notiekošo pasākumu apmeklētājiem, atrodoties fiksētās un personalizētās sēdvietās, būs jāievēro savstarpēja viena metra distance.   

Siltais laiks sestdien daudzus vilināja apmeklēt Tērbatas ielu Rīgā.

“Mēs uz pasākumiem šogad neplānojam un neejam. Šobrīd jāpaliek mierīgā dzīves ritmā,” saka Ilze.

“Cilvēkiem baiļu slieksnis ir dažāds. Es jūtos droši, bet saprotu arī tos, kuri ir aizbraukuši un dzīvo laukos,” saka Lolita.

“Pārsvarā pa mājām vai uz mežu ejam,” atklāj Līga.

Par noteikumu mīkstināšanu priecājas arī pārdevēji.

“Kad bija Covid-19, es ārā nelīdu vispār. Mums ir 1000 saslimušo, tas nav daudz. Tīri teorētiski tas nav daudz. Un tas ir pateicoties, ka cilvēki ievēroja karantīnu,” saka tirgotājs Jānis Šulcs.

“Mēs apmeklējam visur, kur ir iespējams,” atklāj pārdevēja Emīlija.

Tāpat no 1.augusta visām personām, kuras ieradīsies Latvijā veikt darba pienākumus no valstīm ar augstu saslimšanas rādītāju, tajā skaitā kultūras jomas darbiniekiem, obligāti jāveic divas Covid -19 analīzes ar piecu līdz septiņu dienu intervālu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti