Panorāma

Atklāj izstādi "Nyet, nyet, Soviet!"

Panorāma

Panorāma

Latvijai aizvadīts otrais mēģinājums Eirovīzijā

«Citi zēni» aizvadījuši otro mēģinājumu Eirovīzijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Grupa “Citi zēni” cītīgi gatavojas pārstāvēt Latviju Eirovīzijā jau nākamnedēļ. Šodien puiši aizvadījuši otro mēģinājumu uz Eirovīzijas skatuves, un tas ir bijis labāks nekā iepriekš. 

Turīnā turpinās aktīva gatavošanās Eirovīzijas konkursam. Šoreiz grupa "Citi zēni" ir vairāk apmierināta par priekšnesumu, nekā tas ir bijis pirmajā reizē, tomēr līdz pusfinālam vēl ir labojams lietas. Itāļi ir ļoti pretimnākoši un sola īstenot mūsu delegācijas ieceres.

"Satraukums par to, kā ir jādara, jāmaina, ir atmaksājies. Mēs redzējām, ka itāļi ir ļoti daudz izdarījuši. Viņi ir centušies uzlabot priekšnesumu. Mēs šodien esam priecīgi par to, ko redzējām. Skaidrs, ka ir kaut kas vēl jāpielabo, bet es domāju – būs episki," saka Eirovīzijas Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Mūsu pusfinālā uzstājas arī mākslinieki no Ukrainas – grupa "Kalush Orchestra". Bukmeikeri prognozē viņu uzvaru, taču mūziķi negrasās atslābt un uz skatuves uzstāsies ar pilnu jaudu.

8. maijā notiks Eirovīzijas atklāšanas ceremonija un visu valstu parāde uz sarkanā paklāja, bet līdz tam brīdim vēl daudz darāmo lietu.

KONTEKSTS:

2022. gadā Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Itālijā, Turīnā. Latviju konkursā pārstāvēs grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad".

Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 10. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Pirmajā pusfinālā balsos arī divas no "Lielā piecinieka" valstīm – Itālija un Francija.

Otrajā pusfinālā, kas notiks 12. maijā, sacentīsies Austrijas, Azerbaidžānas, Kipras, Somijas, Gruzijas, Izraēlas, Maltas, Sanmarīno, Serbijas, Beļģijas, Čehijas, Igaunijas, Īrijas, Melnkalnes, Ziemeļmaķedonijas, Polijas, Rumānijas un Zviedrijas pārstāvji, bet balsos – arī "Lielā piecinieka" valstis Vācija, Spānija un Apvienotā Karaliste.

Eirovīzijas fināls notiks 14. maijā.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Eirovīzijas organizatori lieguši Krievijai piedalīties šī gada konkursā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti