Cīnīties, izklaidēties un svinēt – 10 pasākumi, kuros atzīmēt Sieviešu dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Starptautiskajā sieviešu dienā īpaši novērtējam sev blakus esošās sievietes – mammas, māsas, draudzenes, kolēģes, kaimiņienes – un solidarizējamies ar sievietēm citviet pasaulē, kuras vēl joprojām cīnās par savām tiesībām. Šogad 8. marts iekritis svētdienā, tādēļ daļa Starptautiskajai sieviešu dienai veltīto pasākumu notiek agrāk, taču arī svētdienā, 8. martā,  Sieviešu dienai atbilstoši pasākumi notiks visā Latvijā.

Pasākumi Kaņepes Kultūras centrā

Jau visu nedēļu – no 2. līdz 8. martam – Kaņepes Kultūras centrā notiek festivāls “Ladyfest” un Sieviešu dienai veltīti pasākumi – performances, interaktīvas lekcijas un diskusijas. Piemēram, 7. martā pulksten 12.00 notiks Jolantas Znotiņas poētiskā zīmju valodas un kustību performance “Sieviete un karš”, kas stāsta par dažādām sieviešu lomām kara apstākļos pirms simt gadiem un mūsdienās.

Pulksten 14.30 pārdomu darbnīcu “Attiecības ar manu ķermeni” vadīs Anete Biteniece un Annija Sprīvule.  

No pulksten 13.00 līdz 16.00 darbnīcā “Paldies, es pati!” kopā ar Imeldi Podiņu, Anci Pudāni un Ievu Bondari varēs apgūt dažādas prasmes – krūštura darināšanā, velosipēda sagatavošanā, kā arī pirmajā palīdzībā.

Svētdienā, 8. martā, pulksten 11.00 Esplendādē kustību uzsāks centra “Marta” organizētais ikgadējais sieviešu solidaritātes gājiens, šogad pievēršot īpašu uzmanību vardarbības dažādajām izpausmēm.

Kulminācija, protams, būs 8. marta vakarā, kad Kaņepes Kultūras centrā savu piecu gadu jubileju svinēs Sieviešu stendaps. Tikai – pasākums jau ir izpārdots, tāpat kā papildizrāde sestdienas vakarā.

2019. gada sieviešu solidaritātes gājiens
2019. gada sieviešu solidaritātes gājiens

Sieviešu dienas rallijs

Ikgadējais “Sieviešu dienas rallijs”  šogad notiek 7. martā un kopā pulcēs vairāk nekā 2000 radošas un piedzīvojumu meklētājas, kas šogad dosies izbraukumā pa Zemgales līdzenumiem.

Būt “Sieviešu dienas rallija” līdzjutējai ir ne mazāk aizraujoši, kā rallija dalībniecei.

Kura komanda būs ātrākā? Kura krāšņākā? To uzzināsim sestdienas vakarā.

2014. gada Sieviešu dienas rallijs
2014. gada Sieviešu dienas rallijs

Markus Rivas koncerts

7. marta vakarā klubā “Studio 69” Starptautiskajai sieviešu dienai par godu uzstāsies dziedātājs Markus Riva. “Padarīsim pasauli skaistāku ar laimīgām un smaidošām sievietēm visapkārt!”  aicina mūziķis, kurš šajā vakarā klausītājus plānojis iepriecināt gan ar labi zināmiem hitiem, gan ar jaunām dziesmām.

Sieviešu diena ar “Musiqq”

Naktī uz 8. martu klubā “Coyote Fly” Sieviešu dienai par godu uzstāsies grupa “Musiqq”, kas programmā sagatavojuši savas labākās dziesmas un pārsteigumus. Kluba dīdžeji sagatavojuši īpašu “Girls Night out” muzikālo programmu.

Sieviešu dienas skrējiens

Svētdienas rītā, laikā no pulksten 11.00 līdz 13.00, Mežaparkā notiks “SK Rekords” rīkotais Sieviešu dienas skrējiens, kurā aicinātas piedalīties kā dāmas, tā arī kungi. Trases garums ir viens kilometrs, un to veido gan meža takas, gan asfalta segums. Nedaudz ironiski gan, ka sieviešu distanci sastāda trīs apļi, savukārt vīriešiem būs jānoskrien pieci apļi.

Arī Salaspilī  pie sporta nama 8. marta rītā notiks skrējiens “450 metri dzīvespriekam!”. Reģistrācija skrējienam laikā no pulksten 9.00 līdz pulksten 9.45, starts pulksten 10.00.

Skrējējs "Nike Vaporfly" apavos Dubaijas maratonā
Skrējējs "Nike Vaporfly" apavos Dubaijas maratonā

Stand-up komēdija “Sieviete kā konfekte”

Sieviešu dienai ļoti atbilstoša būs arī Aivas Birbeles komēdija “Sieviete kā konfekte” aktrises Zanes Daudziņas un režisora Jura Rijnieka izpildījumā.

Izrāde aicina sievieti sevi novērtēt, neskatoties uz to, cik gadi viņai arī būtu.

“Kas tālāk, ja tev ir 30, 40, 50 un vairāk? Vai ir kas tālāk? Ir!” rakstīts izrādes pieteikumā. Izrāde 8. martā pulksten 15.00 būs skatāma Līvānu novada Kultūras centrā.

Izrāde “BūtNe”

Sievietei un cilvēka esamībai kopumā tuvus jautājumus izrādē “BūtNe” spāņu mūzikā un dejā izspēlē dziedātāja Aija Vītoliņa un dejotāja Ieva Kemlere, un pavadošā mūziķu grupa.

“Programmā iekļautas gan senas, gan mūsdienīgas spāņu dziesmas, kas izvērstas oriģinālā un mūsdienīgā interpretācijā.

Horeogrāfija kā stāsts ar ķermeni, kam caurvijas dažādi spāņu deju stila elementi. Un visam pāri stāsts par cilvēku kā būtni, par viņa ienākšanu un eksistenci Visumā,“ rakstīts izrādes pieteikumā. Izrāde “BūtNe” 8. martā pulksten 18.00 būs skatāma Tukuma pilsētas Kultūras namā.

"BūtNe"
"BūtNe"

Sieviešu dienas koncerts “Vīru spēks, šarms un jauda”

8. martā pulksten 17.00 kultūras pilī “Ziemeļblāzma” notiks koncerts “Vīru spēks, šarms un jauda” ar īpaši Sieviešu dienai sagatavotu koncertprogrammu. “Programma ir veltījums sievietēm, pašām skaistākajām, pašām gaidītākajām, meklētākajām, lolotākajām un mīlētākajām! Mūsu mammām, māsām, draudzenēm, sievām, meitām, mazmeitām...

Ja jūs zinātu, cik ļoti mums esat svarīgas? Šis koncerts būs viena vienīga atzīšanās mīlestībā piecās versijās,” atzīmē koncerta rīkotāji.

Uz skatuves kāps Atis Ieviņš, Normunds Pauniņš, Rihards Lepers un Nauris Brikmanis un grupa “Dziļi violets”. Vakara vadītājs – Gints Grāvelis.

Koncertprogramma “Sievietes vārds”

8. martā pulksten 17.00 Berģu Kultūras namā Sieviešu dienas koncertprogrammā būs Raimonda Paula, Ulda Stabulnieka, Aleksandra Kublinska, Alņa Zaķa un citu komponistu dziesmas, kuras iedvesmojušas sievietes un viņas vārds. “Marija, Ieva, Kleopatra, Terēza, Baiba, Vaira. Bet kā ir ar Lanu, Guntu, Inesi, Leonoru, Genovevu, Dženiju?

Dzirdot brīnišķīgu dziesmu vai dzeju, veltījumu šiem vārdiem - kā ar vieglu, gaisīgu otas triepienu  no atmiņām un fantāzijas, iztēlē rodas personisks, skaists un emocijām bagāts stāsts.

Katram skatītājam savs. Katram klausītājam savs,” uzsvērts koncerta pieteikumā.

"Artišok" improvizācijas vakars

8. martā pulksten 19.30 uz Sieviešu dienas vakaru “Sporta 2 kvartālā” aicina improvizatori “Artišok”.

Improvizācijas izrāde būs divās daļās un veldzēs ar iepriekš nesagatavotiem jokiem, kā arī skatītājiem būs iespēja iesaistīties.

Lai dzirkstī humors!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti