Kultūrdeva

"Kultūrdeva"

Kultūrdeva

Kultūrdeva

Andrejs Alens dodas pilsētā un satiek "Homo Novus"

Cik maksā aktieris? Andrejs Alens dodas pilsētā un satiek «Homo Novus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kad mākslinieku radošā fantāzija sastopas ar pilsētvidi, mērķtiecīgi apturot garām skrienošos pilsoņus, piedāvājot brīdi, lai atvilktu elpu un aizdomātos par sabiedrībai svarīgiem tematiem, tad rezultātā rodas apjausma – “Homo Novus” ir patiesi vērtīgs notikums. 

"Kultūrdeva" ar Andreju Alenu

Ir forši, kad cilvēkā tieksme izzināt apvienojas ar elastīgu pielāgoties spēju. Šāda kombinācija arī dzen mani pa pasauli. Esmu ceļotājs, aktieris un tagad ar prieku arī televīzijas darbinieks. LTV “Kultūrdevā” man ir dota iespēja apmeklēt dažādus kultūras notikumus, izrādes, izstādes, festivālus un padalīties ar iespaidiem plašāk.

Pilsēta mūs ierauj savos nemitīgajos darbos, reizēm iemidzinādama kritisko domāšanu, vēlmi apcerēt savas vērtības. Šī festivāla mākslinieku uzdevums ir šādas pārdomas mūsos raisīt.

Ko tu uzdotu savam kaimiņam? Savam – priekšniekam, savai valdībai? Uz pārdomām jautājumu formā aicina mākslinieki no Čīles, uz pamatīga izmēra rāmja karinādami pilsētnieku visbiežāk uzdotos jautājumus. 

Party Animals” ir jauniešu veidota modes skate, kurā visi tērpi tapuši no otrreiz pārstrādātiem materiāliem, tas ir aivinākjums aizdomāties par modes industrijas traģisko ietekmi uz dabas piesārņošanu. 

Guna Zariņa ar eksperimentālu izrādi “Princeses nekakā” liek mums pašiem sev atbildēt uz jautājumu – kas ir aktiera profesija? Cik aktieris maksā? Un ko aktieris nozīmē? 

Man ir liels prieks, ka Latvijā ir tik daudz talantīgu mākslinieku, kuri nenogurdami strādā, lai mudinātu sabiedrību attīstīties.

KONTEKSTS:

No 28. augusta līdz 10. septembrim Rīgā un Cēsīs notiek starptautiskais jaunā teātra festivāls “Homo Novus”, kura programmas centrā ir laiks, telpa un kopradīšana kā laikmetīgā teātra pamatprincipi. Kaut radītas ļoti īsā laikā, visas programmā iekļautās izrādes runā par sarežģītiem un noklusētiem jautājumiem, pārstāvot māksliniekus ne vien no Latvijas, bet arī no Lielbritānijas, Honkongas, Itālijas, Norvēģijas un Čīles. Visi festivāla notikumi šogad ir skatāmi bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti