Cēsu pilī atkal atvērts viduslaiku aktivitāšu laukums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 13. jūnija Cēsu pilī atkal var nokļūt viduslaikos, jo apmeklētājiem atkal atvērts ir viduslaiku aktivitāšu laukums, kur var pielaikot īstas bruņas, staigāt koka kājām un izmēģināt viduslaiku spēles. Un nedēļas nogalēs, tāpat kā aizvadītajā vasarā, pils pagalmā darbosies amatnieku darbnīcas.

Cēsu muzeja Viduslaiku pils nodaļas vadītājs Gundars Kalniņš par viduslaiku aktivitāšu laukumu
00:00 / 00:55
Lejuplādēt

Cēsu muzeja Viduslaiku pils nodaļas vadītājs Gundars Kalniņš Latvijas Radio pastāstīja: “Jau pagājušajā gadā visas vasaras garumā jaunuzbūvētajās Cēsu pils amatnieku darbnīcās darbojās dažādu senu amatu meistari. Amatu jomas ļoti retas un īpašas, nu tiešām tādas, kuras tikai te pie mums Cēsu pilī var izzināt, sākot no kaulu un ragu apstrādes, beidzot ar krāsu darināšanu, daudzas īpašas un interesantas.

Un tad šajā vasarā mēs šeit ar amatniekiem darbosimies nedēļas nogalēs - katru sestdienu, svētdienu tie būs citu amatu meistari.

Protams, arī pils dārzs – dārzniece jau vairākas nedēļas čakli ir kopusi un veidojusi ekspozīciju – viduslaiku pils dārzs, tas mums ir ļoti skaists, zaļš un gaida ikvienu dārza un vēstures cienītāju.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti