Ceļojums laikā – Cēsu pilī nedēļas nogalēs notiek Viduslaiku amatu dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jūlijā un arī augustā nedēļas nogalēs Cēsu pilī ir iespēja ceļot laikā – Viduslaiku amatu dienās var skatīt un uzzināt, kā viduslaikos strādāja dažādu amatu meistari.

Gundars Kalniņš par Viduslaiku amatu dienām Cēsu pilī
00:00 / 00:52
Lejuplādēt

Cēsu muzeja Viduslaiku pils nodaļas vadītājs Gundars Kalniņš stāsta: “Tas ir tā saucamais dzīvās vēstures pasākums, kas sniedz iespēju sastapt meistarus, kuri pieprot mūsdienās mazpazīstamus un dažkārt pat sen aizmirstus amatus.

Piemēram, šajā nedēļas nogalē pilī varēs sastapt spēļu kauliņu virpotāju, kurš no aļņa raga un liellopu kaula darinās seno galda spēļu kauliņus, vai arī namdari.

Protams, visi šie meistari ir tērpti 16. gadsimta apģērbā, rekonstruētā, izmanto tolaik lietotus darba rīkus un kas ir ļoti būtiski, strādā arī senlaicīgās darbnīcās. Visi manis nosauktie šie aspekti mūsdienu apmeklētājam rada sajūtu, ka ceļošana laikā tomēr ir iespējama un katru sestdienu, svētdienu ir iespēja sastapt pilnīgi citus amatniekus, pilnīgi citā sastāvā un uzzināt ļoti plašu un daudzveidīgu šo seno amatu pasauli; tas būs iespējams līdz pat augusta beigām.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti