Čaikovskis, Zeibots, Bērziņš – koncerts, grāmata, izstāde. Iesaka «Kultūrdeva»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Kultūrdevas” eksperte, LTV raidījuma “Panorāma ” vadītāja Ilze Dobele šīs nedēļas notikumu izlasē iesaka nepalaist garām Borisa Bērziņa darbu izstādi un Baltijas simfoniskā festivāla koncertus, bet tiem, kas vēlas palikt mājās – lasīt grāmatu par Jāņa Ziemeļnieka dzīvi vai no jauna atklāt Jāņa Ziemeļnieka dzeju.

Borisa Bērziņa “Lapaspuses”

Es aicinu ikvienu doties uz kādu mākslas galeriju vai izstādi, un šobrīd viena no interesantām izstādēm ir Latvijas Nacionālajā bibliotēkā – Borisa Bērziņa darbu izstāde “Lapaspuses”, un nevis gleznas, ko mēs esam pieraduši skatīt, bet viņa skices vēl pirms gleznām. Vai formas meklējumi, vai tās formas, kuras mēs atpazīstam viņa ļoti iecienītās un zināmās gleznās. Šī izstāde ar to ir ļoti neparasta.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas 4. stāva galerijā izstāde “Boriss Bērziņš. Lapaspuses” būs skatāma līdz 2021. gada 31. janvārim.

Izstāde “Boriss Bērziņš. Lapaspuses”
Izstāde “Boriss Bērziņš. Lapaspuses”

Andra Zeibota “Krauklis”

Ja kultūru gribas baudīt mājās, tad noteikti noder grāmatas. Andra Zeibota grāmata “Krauklis” par Jāņa Ziemeļnieka dzīvi ir diezgan smaga lasāmviela, savukārt Jāņa Ziemeļnieka dzejoļu krājums atkal ir pilns ar viņa skaisto valodu.

Čaikovskis Lielajā ģildē

Šajā laikā ir vērts apmeklēt vienu no Baltijas simfoniskā festivāla koncertiem Lielajā ģildē, kur būs dzirdams Čaikovska klavierkoncerts, kā arī Sibēliusa klavieru simfonija. Tas ir brīnišķīgs veids, kā gremdēties mūzikas noskaņās un sajust ziemeļnieciskumu, kuru mēs ļoti labi atpazīstam arī daudzu citu komponistu mūzikā.

Festivāla noslēguma koncerts “Čaikovskis un Sibēliuss” – 30. oktobrī Lielajā ģildē. Tajā kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri piedalīsies pianists Luks Geņušs no Lietuvas un igauņu diriģente Kristīna Poska.

Luks Geņušs
Luks Geņušs

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti