Rīta Panorāma

Austrālijā atgriezušies Tasmanijas velni

Rīta Panorāma

Intervija ar LTV laika ziņu redaktoru Tomu Brici

Brodveja būs slēgta līdz 2021. gada 30. maijam

Brodvejas teātri būs slēgti līdz 2021. gada 30. maijam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pandēmijas rezultātā īpaši cietusi mākslas un kultūras nozare. Piemēram, Brodvejas teātri paliks slēgti līdz nākamā gada maija beigām. Šis lēmums kopumā ietekmē vairākus desmitus teātru un tūkstošiem nozarēs strādājošo cilvēku. 

Darbs Brodvejā apturēts līdz nākamā gada maija beigām. Šis skaudrais lēmums pieņemts, ņemot vērā, ka Covid-19 strauji turpina izplatīties Amerikas Savienoto Valstu iedzīvotāju vidū. Inficēto skaits pārsniedzis astoņus miljonus.

Mākslinieki gan uzskata, ka darba pārtraukšana uz tik ilgu periodu ir postoša. Iztikas ziņā uz Brodvejas teātriem paļaujas gandrīz 97 000 cilvēku. Biļešu tirdzniecībā, restorānu un viesnīcu pakalpojumos izrādes ekonomikai deva gandrīz 15 miljardus dolāru.

Mākslinieku asociācija, kas apvieno daudzus Brodvejā strādājošos, pie pašreizējās situācijas vaino federālo valdību, norādot, ka trūkusi nacionāla līmeņa stratēģija pandēmijas novēršanai.

Mākslinieki lūguši valdības atbalstu skaudrās situācijas pārvarēšanai. ASV ekonomikas atkopšanās no pandēmijas radītajiem zaudējumiem būs ilga. Un kultūras nozare ir tikai viena no daudzām, kas īpaši skarta vīrusa uzliesmojuma laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti