Brīvdienu izklaides top-x: Ja vien sirds kāro svaigu vēsmu...

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šīs nedēļas nogales kultūras un izklaides pasākumu piesātinājums Rīgā, šķiet, daudzkārt pārsniedz pat rūdītāko kultūras baudītāju spējas aptvert visu un izdalīt no tā sev vērtīgāko, tāpēc šoreiz lsm.lv izklaides topu neveido, kā ierasts.

Gatavojot šo iknedēļas topu, lsm.lv šķita, ka būtu godīgi lasītājiem ieteikt nedēļas nogalē paļauties uz nejaušību, intuīciju, nojausmu, vēja virzienu un kājām, taču nekādā gadījumā nepalikt četrās sienās. Ja vien sirds kāro svaigu oriģinalitātes, kreativitātes un laikmetīguma vēsmu, ir jāiet un jāskatās, un jābauda.

Izklaide brīvdienās – Top-x:

Baltā nakts – notikumu notikums

7.septembrī Rīgā jau astoto gadu pēc kārtas risināsies Mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts” – šīs nedēļas notikumu notikums. „Baltās nakts” 57 mūsdienu kultūras projektu vidū ir gan šonedēļ notiekošo festivālu pasākumi, gan ar festivāliem nesaistīti notikumi, visi to rīkotāji centušies pieteikt ko pārsteidzošu un aizraujošu. Tomēr atļausimies dažus izcelt.

Tūlīt pamanāma ir Klausa Kinska “Jēzus Kristus Glābēja” pirmizrāde Ģertrūdes ielas teātrī. Izrādes režisorei Elīnai Cērpai tas ir pirmais iestudējums ĢIT, kā arī atgriešanās Latvijas teātrī pēc piecu gadu radošā darba ārvalstīs. Savukārt grupai „The Sound Poets” būs jāiztur sešu stundu „Maratonēšanas” pārbaudījums, Latvijas Radio 1.studijā spēlējot vienu dziesmu. Kas tik nav jāiztur mākslas dēļ!

„Survival Kit 5” ar plašu žestu sestdien aicina uz pasākumiem visas dienas garumā Lāčplēša ielā 60. Tiek solīti pārsteigumi, lai gan, iepazīstoties ar pieteikto programmu, šķiet, kādi gan vēl lielāki pārsteigumi varētu būt!

Interesants piedzīvojums mūs noteikti sagaida arī apkaimes reinkarnācijas tunelī Sarkandaugavā, ar „Vakuuma enerģiju” Rīgas Mākslas telpā, skaņu mežā Anglikāņu baznīcā, laikmetīgās dejas ornamentos krusteni, lecami Rīgas Doma dārzā, sapņu laika kapsulā Spīķeros, skaņu tirgū un sakņu paviljonā, vēlmju akā Kalnciema kvartālā un daudzviet citur.

Laika prognoze: Nakts būs ar skaidrām debesīm un lēnu vēju, tāpēc visai auksta. Līdz pusnaktij gaisa temperatūra vēl turēsies virs +10 grādu atzīmes, bet uz rīta pusi būs tikai ap +7..+9 grādiem.

Homo Novus un Dzejas dienas

Starptautiskais jaunā teātra festivāls „Homo Novus” svētdienas vakarā noslēgsies, taču līdz tam kalendārs ir blīvi pierakstīts ar izrādēm, daļa no kurām, kā par brīnumu, vēl ceturtdienas pēcpusdienā nebija izpārdotas.

Teātra novitāšu baudīšanu nedēļas nogalē var brīnišķīgi apvienot ar „Dzejas dienu” pasākumiem Esplanādē, bārā „Chomsky”, „Jumavas” grāmatnīcā, Rīgas Mākslas telpā, Ķergalvja namiņā pie Kongresu nama, Akuratera muzejā un citviet.

Ja sestdienas programma nav šķitusi gana nogurdinoša, svētdien to var papildināt ar poētisko piedzīvojumu velobraucienu „Medusmaizes spieķos". Tas ir izzinošas orientēšanās sacensības komandām, Rīgas centra un apkārtējo pilsētas rajonu apkaimē, meklējot atbildes uz dažādiem ar literatūru saistītiem jautājumiem.

Laika prognoze:  Brīvdienās Rīgā laiks būs saulains, sauss un ar lēnu vēju. Maksimālā gaisa temperatūra abās dienās būs ap +20..+21 grādu.

Latvija vs Lietuva Rīgā, Vienības velobrauciens Siguldā

Sportisko aktivitāšu cienītājiem bez televīzijas ekrānos skatāmajām sacensībām šonedēļ ir iespēja redzēt klātienē Latvijas futbola izlases cīņu ar Lietuvas valstsvienību. Šī 2014.gada FIFA Pasaules Kausa kvalifikācijas turnīra G apakšgrupas spēle notiks piektdien, 6.septembrī, plkst 21.10 "Skonto" stadionā.

Savukārt svētdien Siguldā startēs 23. Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciens, kurā būs apmēram 5000 dalībnieki, starp kuriem arī slavenais riteņbraucējs Marks Kavendišs, Jans Kirsipū un Bjarns Rīss.

Arī šogad Vienības brauciens norisināsies trīs dažādās distancēs - LOK sporta šosejas brauciens (100 km), SEB kalnu divriteņu brauciens (44 km) un ITERA tautas brauciens (37.5 km). Pasākumā aicināti piedalīties visi interesenti, sākot no 12 gadu vecuma. Dalībnieki tiks vērtēti dažādās vecuma grupās - zēni, meitenes, jaunieši, juniori, sievietes, vīrieši un seniori.

Laika prognoze: Piektdienas vakars būs sauss un ar lēnu veju. Gaisa temperatūra vakara sākumā ap +15 grādiem, bet īsi pirms pusnakts temperatūra tuvosies +10 grādu atzīmei. Siguldā svētdiena būs saulaina, silta un ar lēnu vēju. Gaisa temperatūra pēcpusdienā sasniegs +20 grādu.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti