Brīvdabas muzejs aicina uz Meteņa svinībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz Meteņa svinībām 9. februārī. Metenis ir ne tikai pavasara vēstnesis un jauna gada sākums, bet arī gada jestrākie svētki un lielākais ķekatu laiks. Arī Brīvdabas muzejā šajā dienā svinēs ar tradicionālo maskošanos, dančiem un rotaļām, radošām darbnīcām un Meteņa cienastu, medijus informē muzeja pārstāvji.

Lai jaunais gads būtu brīvs no visām nelaimēm, senāk Meteņos lieli un mazi gāja no sētas uz sētu masku gājienā. Turpinot tradīciju un piesaistot veiksmi arī šajā gadā, Meteņa svinību viesiem Brīvdabas muzejā būs iespēja pašiem radīt vai piemeklēt tīkamāko ietērpu īpašajā masku darbnīcā.

Maskotos pulksten 12.00 pie galvenajiem vārtiem sagaidīs folkloras kopa "Mālis", lai līksmu dziesmu un rotaļu pavadībā ietu gājienā uz Kurzemes sētu. No pulksten 14.00 rotaļīgā gājiena vadību pārņems Latvijas Universitātes folkloras deju kopa "Dandari", kuras pavadījumā ikviens varēs rūpēties par auglību un brangu ražu jaunā gadā ar skaļām dziesmām un jautrām dejām, savukārt ar trokšņiem un klaigām dzīt prom visu nīgrumu un nelāgo, kas pa ziemu sakrājies.

Tā kā februāris latviešu senajā kalendārā ir ne tikai jauna gada sākums, bet arī Sveču mēnesis, svinētājiem būs iespēja izmēģināt roku vaska sveču liešanā. Kurzemes sētā tikmēr meteņbērni tiks aicināti izgatavot tradicionālās budēļu cepures no senākiem un mūsdienīgākiem materiāliem. Svētku laikā smēdē varēs izkalt arī monētu kalēja vadībā, savukārt paši mazākie novērtēs iespēju doties izjādē zirdziņa mugurā caur ziemīgo muzeju. Muzejs parūpējies arī par gardēžiem – Priedes krogā viesus sagaidīs gardais Meteņa cienasts, bet pie Vidzemes sētas kraukšķīgas pankūkas.

Pie muzeja pieejama bezmaksas autostāvvieta. Mājdzīvniekus lūdz šoreiz atstāt mājās. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja muzejā ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti