Brīvdabas muzejā notiek svētā mise un maija dziedājumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Katoļi un citi ticīgie cilvēki šodien aicināti pievienoties maija dziedājumiem un svētajai misei Brīvdabas muzejā Rīgā. Šī ir jauna tradīcija, ko muzejs attīsta trešo gadu pēc kārtas, un tās mērķis ir rosināt iedzīvotājus uz pārdomām.

Ieeja muzejā šodien, sākot ar pulksten 12, būs bez maksas, kā arī varēs pievienoties dziedātājiem un sadzīves dziesmu ansamblim no Latgales „Olūteņš”.

„Šodien Brīvdabas muzejā notiek maija dziedājumi pie krusta. No pulksten 12 notiks svētā katoļu mise Eleonorvillas kapelā, kuru vadīs priesteris Imants Medveckis un pēc pašas mises notiks dziesmu dziedāšana, kur dziedās latgaliešu sadzīves dziesmu ansamblis „Olūteņš”. Maija dziedājumi pie krusta ir jauna tradīcija Brīvdabas muzejā, bet ir sena tradīcija Latgalē. Krusts tradīcijā ir pārdomu un apstāšanās vieta, kur galvu pacelt uz augšu, noņemt cepuri un atdot godu Dievam. Mēs aicinām visus katoļus - un ne tikai viņus - uz šo pasākumu, kas notiek bez maksas. Tas nozīmē, ka, nākot uz maija dziedājumiem, jums ir jāsaka, ka nākat uz maija dziedājumiem un tad ieeja muzejā būs bez maksas,” stāsta muzeja vēsturniece Līga Miklaševiča.

Muzeja vēsturniece Līga Miklaševiča
00:00 / 00:27
Lejuplādēt

Maija dievkalpojumus ļaudis sauca par “dzīduošana pi krusta” un noturēja pēc pašu ierosmes. Eleonorvillas muižas kapelā notiks Svētā mise un pie Gutu sādžas krucifiksa skanēs t.s. Marijas dziesmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti