Britu seriālu sensācija, kas pārsitusi rekordus. Politiskais trilleris «Miesassargs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Nē, tā nav 1992. gada mākslas filma “Miesassargs” ar Kevinu Kostneru. Acīmredzot jautājumu, vai “tā ir tā pati filma”, skotu aktierim, BBC seriāla “Miesassargs” galvenā varoņa Deivida atveidotājam, uzdevuši daudzi. Viņš smaidot atbildējis apstiprinoši, sakot, ka atveidos Vitniju Hjūstoni.

Britu TV industrijā sen nav bijis tāda notikuma, ko 2018. gadā, iekrampējušies dīvānos, ar aizturētu elpu gaidīja skatītāji un par ko sajūsmā rakstīja virkne prominentu mediju. Britu seriāls “Miesassargs” ir kļuvis par sensāciju, desmit gadu laikā pārsitot jebkādus TV skatīšanās rekordus. Pēdējās sērijas demonstrēšanas laikā vienpadsmit miljoni skatītāju atradās pie TV ekrāniem, gluži kā tas notika “Dauntonas abatijas” un “Doktora Kas” sezonu noslēgumos.

Šīs veiksmes pamatā ir virkne “zvaigžņu brīžu”, un daļu no tiem atklāsim arī jums. No 30. aprīļa ceturtdienu vakaros 22.10 LTV1 esat gaidīti sēsties dīvānos arī pie saviem TV ekrāniem, bet, ja nepaspēsit, tad dodieties uz REplay.lv, kur varēsit vērot visas sešas “Miesassarga” sērijas!

1. “Troņu spēle” jeb skotu aktiera Ričarda Madena piedalīšanās, atveidojot galveno varoni Deividu Badu. “Troņu spēlē” viņš atveidoja vecāko Starku dēlu Robu, cieta sakāvi, uzvaras, paguva apprecēties un tika nežēlīgi nogalināts savā kāzu dienā kopā ar māti un topošo sievu.

Deivida Bada loma “Miesassargs” šķiet loģisks turpinājums aktiera triumfam. Madens neslēpj, ka ir izvēlīgs ar lomām un gatavs pat pieciest trūkumu, lai sagaidītu “īsto un vienīgo”.

Viņa neatlaidība vainagojās ar panākumiem.

2. “Zelta globuss”. To 2019. gadā Ričards Madens saņēma nominācijā “Labākais aktieris dramatiskā seriālā”. Aktieris neslēpj, ka loma no viņa prasījusi visu gan fiziski, gan emocionāli. Ir bijuši brīži, kad viņš uzņemšanas laukumā teju salūzis, atveidojot rēgu mocīto kara veterānu, kurš, būdams jauns vīrietis, ir nogalinājis cilvēkus un pēc atgriešanās no kara Afganistānā nav spējis saglābt laulību.

3. “Netflix” faktors. Pēc panākumiem Lielbritānijā BBC noslēdza darījumu ar vienu no pasaulē lielākajiem straumēšanas servisiem. Kā atklāj LTV Filmu iepirkšanas nodaļas vadītāja Zane Valeniece,

tas ir lielākais britu seriālu hits “Netflix” platformā līdz šim.

4. Džeds Merkurio. “Miesassarga” veidotājs un scenārists. TV industrijā viņa vārdu zina daudzi, slavējot Merkurio iedziļināšanos un precizitāti stāstu atveidē. Šāda mēroga politisko trilleri viņam palīdzēja radīt arī Merkurio pieredze medicīnā un darbs Lielbritānijas Gaisa spēkos. Kopš 1994. gada Merkurio ir viens no visu laiku veiksmīgākajiem rakstniekiem, izdevis vairākus militārajai darbībai, medicīnai un politikai veltītus romānus.

5. Divas “Primetime Emmy Awards” nominācijas kategorijās “Izcils TV seriāls” un “Izcils TV scenārijs”. Tādējādi

“Miesassargs” kļuva par pirmo britu seriālu piecdesmit gadu laikā, kas ieguvis nomināciju šajā prestižajā kinoindustrijas notikumā.

 

6. Nadja. Jaunā islāma radikāliste Nadja, kuru atveido indiešu izcelsmes britu aktrise Anžli Mohindra. Viņa seriāla sākumā draud uzspridzināt vilcienu. Tajā atceļā uz mājām atrodas arī Deivids ar saviem bērniem. Deivida pārrunas un centieni atrunāt Nadju no spridzekļa vestes aktivizēšanas vilciena tualetē iemūžinātas sērijas ievada kadros, kas kļuvuši par apspriestu tematu skatītāju vidū.

7. Džūlija Montegjū jeb britu aktrise un producente Kīlija Houza, ko Latvijas Televīzijas skatītāji iepazinuši kā Luisu seriāla “Darelu ģimene”. Skatītāji sajūsminās par viņas eleganto un vitālo lomu atveidi, un, lai gan iepriekš vairāk iepazīta britu romānu ekranizējumos,

valsts sekretāres un skandalozas politiķes Džūlijas loma aktrisei iedevusi vēl nebijušu asumu.

8. Holivudas cienīgs grāvējs. “Miesassarga” dinamika, pakaļdzīšanās ainas, apšaudes un pāri visam valdošā terorisma ēna padara to par baudāmu produktu asa sižeta filmu cienītājiem.

Seriāla uzņemšanā darbojušies vairāk kā 20 kaskadieru.

 

9. Terorisms Eiropā jeb – tā apkarošana ar visiem atļautajiem un neatļautajiem līdzekļiem. Šī ir viena no pēdējās desmitgades aktuālākajām tēmām Eiropas valstīs. Arī Londona ir pieredzējusi traģiskus notikumus, kad sprādzienos 2017. gadā Londonas metro cieta vairāki desmiti cilvēku, bet 2005. gadā islāmistu pašnāvnieku izraisītajos sprādzienos gāja bojā vairāk nekā 50 cilvēki.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

 

10. Londona. Lai radītu autentisku sajūtu, filmēšanas komanda uzņēma gan ielu ainas, gan filmēja Vestminsteres pils iekšskatus un ārskatus un Lielo Benu.

BBC seriāls “Miesassargs”.  Ceturtdienu vakaros desmit pāri desmitiem LTV1 un replay.lv!

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti