Rīta Panorāma

Droša braukšana ziemā

Rīta Panorāma

Ieceļotājiem ASV pieprasa "svaigu" Covid-19 testu

Benksijs vāc miljonus, lai cietums kļūtu par mākslas centru

Benksijs vāc miljonus, lai bijušais cietums kļūtu par mākslas centru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Britu grafiti mākslinieks Benksijs cenšas savākt miljoniem mārciņu, lai pārvērstu bijušo Redingas cietumu par mākslas centru. Līdzekļu iegūšanai Benksijs varētu pārdot trafaretu, ko izmantojis mākslas darba radīšanai uz šī paša cietuma ēkas sienas.

Anonīmais ielu mākslinieks apgleznoja Redingas cietuma sienu, kas pēdējos astoņus gadus bijis tukšs. Attēlā bēgošs notiesātais – raksturīgi Benksija humoram.

Benksija mākslas darbs uz Redingas cietuma sienas
Benksija mākslas darbs uz Redingas cietuma sienas

Tieslietu ministrija ēku vēlas pārdot. Bet Benksijs piedāvājis pārdot mākslas darbam izmantoto trafaretu, lai cietumu neļautu iegādāties kādam nekustamo īpašumu attīstītājam. Tā vietā viņš vēlas, lai cietums kļūst par mākslas centru. Bet Tieslietu ministrija norāda, ka piedāvājumu iesniegšanas termiņš bija beidzies.

"Es domāju, tas ir noziedzīgi. Par to jādiskutē. Šī bija vieta, kur tika veikti skarbi labošanas pasākumi, un mēs to cenšamies to pārvērst par iespēju, radošuma, brīvības un izklaides vietu," norādīja vietējā teātra "Rabble Theatre" mākslinieciskais vadītājs Tobijs Deiviss.

No Benksija izmantotā trafareta pārdošanas varētu iegūt aptuveni 10 miljonus mārciņu. Šī ir viena no pirmajām reizēm, kad slavenā ielu mākslinieka piederumi piedāvāti pārdošanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti