Dienas ziņas

Kiberuzbrukumi Covid-19 vakcīnas izstrādātajiem

Dienas ziņas

Reportāža: Atklāj Tērbatas vasaras ielu

Notikumu pagalms "Pulsēta"

Bauskā šovasar festivālus un lielos koncertus aizstāj notikumu pagalms «Pulsēta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Radošas kopā būšanas pulsācija vasaras vakaros – tā Bauskas kultūras dzīves organizētāji saka par pasākumu formātu kultūras centra pagalmā, kas šovasar aizstāj festivālus un lielos koncertus. Pagalms “Pulsēta”, kas, ievērojot noteiktos ierobežojumus, vienkopus var pulcēt  aptuveni 70 skatītāju, gan neesot pietiekams, lai visus izdevumus nosegtu ar biļetēm. Tāpēc ilgtermiņā šāds formāts noteikti nepalikšot.

Šovasar par kultūras baudīšanas  vietu Bauskā kļuvis pagalms aiz kultūras centra, kur uz nedēļas nogalēs uzstājas dažādu žanru mākslinieki. Kultūras dzīves organizatori tam devuši nosaukumu “Pulsēta”.

“Tā kā šis mums ir tāds pagalms, ko mēs jau šad tad sākām apdzīvot ar pasākumiem, tad radās doma, ka vajag nosaukumu. Tā virpinot vārdus, radās “pulsēta''. Pulsē sēta, pulsē Bauskas kultūras centra sēta,” stāsta Bauskas Kultūras centra direktors Jānis Dūmiņš.

Par atkalsatikšanos priecīgi ir gan mūziķi, gan apmeklētāji. Daudzi, pat būdami baušķenieki, nemaz neesot zinājuši par šāda pagalma esamību. Daudziem tas ir arī pirmais koncerts šovasar.

“Beidzot ir kaut kāds pasākums, ka var kaut kur aiziet. Protams, gaidījām, lai  beidzot varētu kaut kur aiziet,” stāsta baušķeniece Guna.

“Sākās atvaļinājums, un kaut kā labi jāiesāk. Laba sajūta. Tāda mājīga, brīva,” saka baušķeniece Anda.

Sižeta filmēšanas laikā uz improvizētās skatuves uzstājās dziedātājs Mārtiņš Ruskis ar savu grupu. Cik koncertos šovasar nācies uzstāties, viņš neskaitot, bet gandarījums esot par katru.

“Īstenībā, uzstājoties tagad, tā sajūta ir krietni vien foršāka nekā pirms tam, jo cilvēki kaut kā… Tiklīdz viņiem kaut kas ir bijis noņemts, arī mums pašiem tajā skaitā, to citādāk novērtē. Gan pats uz skatuves būdams, tu savādāk uz to skaties, gan arī tas cilvēks, kurš skatās uz tās skatuves pusi, pavisam citādāk to uztver un priecājas līdz. Ja viens pats uzstājas, tad, protams, atmaksājas, bet, tiklīdz iesaistīti ir vairāki cilvēki, tā tas ir grūtāk,” stāsta Ruskis.

Kultūras centrs ir pašvaldības iestāde, tāpēc varot atļauties priecēt skatītājus arī šādā formātā. Bet nosegt visus izdevumus tikai ar biļetēm neesot iespējams, un arī paaugstināt biļešu cenas īsti nevarot.

“Tas ir, skatoties pēc mākslinieka, jo lielāks mākslinieks, jo dārgākas biļetes. Bet es domāju – mums ir ļoti demokrātiski: no 2 līdz 15 eiro dažādiem koncertiem. Bez pašvaldības dotācijas noteikti nevarētu iztikt,” atzīst kultūras centra direktors.

Dažādi pasākumi "Pulsētā" saplānoti līdz augusta nogalei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti