Bārtā notiek mūzikas, mākslas, sporta un grila pasākums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien Bārtā notiek vienas dienas bezmaksas pasākums "Bārtas Burgeru balle", kuru atbalsta Grobiņas novada dome. Ar uzsaukumu  - ciemā ir ļaudis! - mākslas, mūzikas, sporta un grila notikums mazajā Bārtas pagastā notiek jau otro reizi, un to organizē vietējā entuziastu grupa, kuri, patriotisku motīvu vadīti rada iespēju lieliem un maziem bārteniekiem, kā arī viesiem klausīties džeza un elektronisko mūziku un apskatīt laikmetīgas mākslas izstādi.

Ēvalds Vanags par džeza un elektroniskās mūzikas pasākumu Bārtā
00:00 / 00:32
Lejuplādēt

Pasākuma laikā būs skatāma poļu mākslinieces Zuzannas Šarekas un Liepājas mākslinieka vienas dienas izstāde „Neizbēgami”.

Sestdien, 6. jūlijā, Bārtā Burgeru balles ietvaros būs apskatāma Zuzannas Šarekas (Zuzanna Szarek) (Polija) un Egona Peršēvica (Latvija) vienas dienas izstāde “Neizbēgami”, kas provocēs skatītāju domāt un līdzdarboties. Par norises vietu izvēlēta tautā dēvētā “Jaunā skola”, kura mazajā Bārtas ciemā tā arī savulaik netika pabeigta. Jau otro gadu tur norisinās vietējo entuziastu grupas rīkots vienas dienas grila, mūzikas, mākslas un sporta notikums - Bārtas Burgeru balle.

Pasākumā pirmo reizi Latvijā būs iespēja aplūkot poļu mākslinieces Šarekas interneta vidē popularitāti ieguvušās fotogrāfiju sērijas “M” bilžu projekcijas. Šo sēriju ir izcēlušas tādas vietnes kā "thisiscolosal.com", "fubiz.net" u.c. Izstādē būs redzamas arī fotogrāfijas, kas iepriekš nav izrādītas.

Savukārt Liepājā dzīvojošais tēlnieks Peršēvics izstādē piedalīsies ar interaktīvu skulptūru “pašPORTRETS”. Tā ir cilvēka ķermeņa figūra, kam galvas vietā atrodas novērošanas kamera. Kamera uzņem video un atskaņo to ar 10 sekunžu nobīdi uz ekrāna, kas atrodas figūrai klēpī.

Izstāde kopumā runās par kapitālisma ienestajiem simboliem urbānajā ainavā. Norises vieta - “Jaunā skola” ir nozīmīgs punkts, iezīmējot jaunas ēras sākumu lokālajā vidē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti