Rīta Panorāma

Protestē pret teritoriālo reformu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Alisi Briedi

Iejusties burvja lomā un iepazīt maģijas pasauli

Bārs Londonā ļauj iejusties burvja lomā un iepazīt zinātni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Izpaust sava iekšējā burvja spējas, gatavojot degošus, kūpošus un cita veida dzērienus, iespējams kādā Londonas bārā. Bāra koncepts ļauj izjust maģiju, apmeklēt dziras pagatavošanas meistarklasi un iejusties burvja lomā.

Bāra līdzīpašnieks un izpilddirektors Metjū Kortlands sākotnēji strādāja vidusskolā par literatūras skolotāju, tomēr izlēma savu mīlestību pret literatūru un izglītošanu sasaistīt ar pieredzi, kas ļautu cilvēkiem mijiedarboties ar zinātni interesantā veidā.

“Mūsu mērķis ir fantāziju un maģiju ieviest dzīvē ar zinātnes un tehnoloģiju palīdzību, kā arī dot cilvēkiem autentisku iespēju atrasties bērnībā iztēlotajās pasaulēs,” stāsta Kortlands.

Bārā notiek dziru pagatavošanas meistarklases. Cilvēki atnāk, uzvelk apmetni, paņem burvju zizli, kas ir īpaši izgatavots, lai patiešām darbotos, un mācās pagatavot molekulāras dziras. Tie ir kokteiļi, kuru pagatavošanā pielieto ķīmiju.

Fantastikas grāmatas ir tās, kas iedvesmojušas bāra konceptu. Bet tehnoloģiju iekļaušana bāra vidē ļāvusi izveidot tik tiešām interesantu ceļojumu maģijas pasaulē.

“Visi mūsu burvju zižļi ir gatavoti šeit. Tajos ir iestrādāta mūsu radīta tehnoloģija, kas ļauj ar to palīdzību kontrolēt apkārt esošo vidi. Tos var izmantot, lai samaisītu dzērienus, ieslēgtu gaismas, atslēgtu skapjus, ielietu dzērienus un daudz ko citu, ko vien spējat iztēloties. Šie zižļi atbild uz cilvēka pieskārienu, tādēļ ieslēdzas ar ķermeņa pieskāriena palīdzību. Līdzīgi, kā ieslēdzas jūsu skārienjutīgais telefons, kad tam pieskaraties,” stāsta Kortlands.

Bārā cilvēkiem ir iespēja redzēt to, ko ikdienā nevarētu sagaidīt no kura katra dzēriena. “Maģisko dzērienu klāsts ir plašs. Sākot ar dzērieniem, kuri izplešas ārpus glāzes un sniedzas jums pretī, līdz degošiem, burbuļojošiem un kūpošiem dzērieniem, kurus pagatavo interesantās, vizuāli maģiska izskata tvertnēs,” stāsta bāra vecākais izpilddirektors un līdzīpašnieks Deivids Dakvorts.

Daļa apmeklētāju bāru sasaista ar pieredzi, ko sniedz pasaulē iecienītā grāmatu sērija par burvi Hariju Poteru. “Mēs vienkārši internetā ierakstījām – jautras lietas, kuras izdarīt Londonā, un šī bija viena no lietām, kas parādījās. Esmu liela Harija Potera fane, tādēļ nodomāju – jā, lieliski! Pārliecināju draugus atnākt uz šejieni, un viss ir bijis brīnišķīgi,” vērtē apmeklētāja Natālija Keida.

Jaunākajiem fantastikas grāmatu faniem gan jāgaida atbilstošais vecums – ieeja bārā un maģijas pasaules izjušana iespējama no 18 gadu vecuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti