Dienas ziņas

Aicina svētkos ievērot piesardzību un nepulcēties

Dienas ziņas

Daugavpils izsludinās enerģētikas krīzi

Baltiešu kori pulcējas uz Ziemassvētku koncertu Londonā

Baltiešu kori pulcējas uz Ziemassvētku koncertu Londonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Uz kopīgu Ziemassvētku draudzības koncertu pulcējušies trīs Londonas baltiešu – latviešu, lietuviešu, igauņu – kori. Pagaidām koncerti Lielbritānijā vēl ir atļauti, taču, iespējams, drīz situācija mainīsies, jo valstī strauji pieaug saslimstība ar Covid-19 vīrusa omikrona paveidu. 

Kāds ukraiņu klubs, kas atrodas tuvu Londonas centram, ir viena no vietām, kur ik pa brīdim labprāt pulcējas baltieši. Lai arī tas nav obligāti, tomēr visi apmeklētāji tika aicināti uzrādīt Covid-19 vakcinācijas statusu vai nesen veiktu testu, tāpat tika lūgts neaizmirst par sejas maskām. 

Lietuviešu kristīgās baznīcas kora „Gausa” diriģente Rita Guzauskiene sacīja: “Vienmēr esam mēģinājuši reizi nedēļā [pulcēties] – otrdienu vakaros, tā tas ir bijis gadiem, veselus 14 gadus. Bet, tāpat kā citiem koriem, mums ir bijusi ļoti ilga pauze, vairāk nekā gadu.''

Savukārt Londonas latviešu kora diriģente Lilija Zobens norādīja: “Amatieru kori it kā nedrīkstēja mēģināt vairāk par sešām personām, bet tas jau nav nekāds koris. Bet mūziķu arodbiedrība, „Musician Union” bija atklājusi – ja koris gatavojas profesionālam koncertam, kur klausītāji pērk biļetes, mēs skaitāmies profesionāls koris un tātad drīkstam. Tagad mēs, protams, gatavojamies Dziesmusvētkiem 2023. gadā, mēs drīkstējām strādāt un mēģināt.” 

Arī Londonas igauņu jauktā kora darbībā bija pārtraukums kovida pandēmijas ierobežojumu dēļ. Kora dziedātājs Mārtins Lahe sacīja: “Mums bija kovida pārtraukums, un kopš septembra atkal varam mēģināt. Ir tik labi, ka esam atpakaļ. Tā ir kā barība dvēselei, kas mums ir pietrūkusi veselus divus gadus.”

Pēc visu koru uzstāšanās sanākušie vienojās kopīgā dziesmā, izpildot „Klusa nakts, svēta nakts” visās trīs valodās. 

“Liels prieks, ka beidzot Ziemassvētku koncerts notika, jo divus gadus nekādu pasākumu nebija. Un arī pēc neatkarības dienas svinībām un kovida saslimstības palielināšanās bija bail, ka varbūt viss nesanāks, bet tomēr koris sanāca, un sastāvs bija,” atzīmēja Londonas latviešu kora dziedātāja Liene Rudziša.

“Ja koncerts tiktu atcelts, tad neatliktu nekas cits, kā samierināties un gaidīt nākamo, bet priecājos, ka netika atcelts, un mēs jau arī esam veikuši piesardzības pasākumus,” piebilda igauņu kora dziedātāja Male Goļka.

Pēc koncerta visi tika laipni aicināti nogaršot pašu atnestos gardumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti