Augusta vidū sešpadsmito reizi norisināsies starptautiskais Ziemeļlivonijas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jau sešpadsmito reizi Ainažu estrādē norisināsies starptautiskais Ziemeļlivonijas festivāls, vēstīja festivāla organizatori.  Ik gadu augustā šajos svētkos pulcējas ļaudis no Latvijas un Igaunijas, lai atzīmētu ražas laiku, priecātos par piepildītajiem pagrabiem un stiprinātu saikni starp pierobežas pilsētu iedzīvotājiem, un šogad Ziemeļlivonijas festivāls notiks 15. augustā.

Arī šogad tradicionāli norisināsies amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kurā varēs iegādāties gan vietējos, gan igauņu labumus. Būs apskatāma Ziemeļvidzemes mākslinieku brīvdabas izstāde un iespēja iegādāties gleznas. Svētku atklāšanā piedalīsies Ainažu Kultūras nama pašdarbnieku kolektīvi, viesi no Igaunijas, skaistākās dziesmas dziedās Jānis Moisejs, bet bērniem būs iespēja noskatīties izrādi “Lillīgās puķes jociņi” un piedalīties radošajā darbnīcā.

Bet pēc svētku atklāšanas Ainažu Kultūras nama telpās tiks demonstrēta Jāna Valgu dokumentālā filma “Ahto, dzenoties pakaļ sapnim”.  Filma stāsta par Ahto Valteru, Ainažos dzimušu vīrieti, kurš 1938. gadā, spītējot vētrām, kopā ar savu komandu kāpj buru laivā, lai  dotos iekarot pasaules okeānus. Pēc filmas noskatīšanās visiem interesentiem būs vienreizēja iespēja dibināt Livonijas klubu un kļūt par tā biedriem.

Vakara daļā būs iespēja baudīt mūsdienu tautas mūzikas apvienības “Raxtu Raxti”  koncertu un laisties dejā grupas “Audiokvartāls” pavadījumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti