Rīta Panorāma

Grieķijā taupa ūdeni

Rīta Panorāma

Londonā izstāda slavenu mākslas darbu reprodukcijas

Rīt Jelgavā notiks Latvijas mazākumtautību festivāls

Augusta vidū Jelgavā notiks Latvijas mazākumtautību festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas mazākumtautību festivāls “Zeme zied” norisināsies Jelgavā 14. augustā. Visas dienas garumā būs iespēja vērot dienas koncertprogrammu, tautastērpu skati, klausīties garīgās mūzikas koncertu, apmeklēt amatnieku gadatirgu, radošās darbnīcas un iepazīt dažādas nacionālās virtuves, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji. Festivāla norises varēs skatīties arī tiešraidē.

Dienas koncertprogrammā Hercoga Jēkaba laukumā laikā no pulksten 11.00 līdz 20.00 uzstāsies lībiešu un dažādu mazākumtautību – baltkrievu, bulgāru, ebreju, lietuviešu, krievu, ukraiņu, vāciešu – folkloras kopas, vokālie un instrumentālie ansambļi, deju kopas un kolektīvi. Koncertprogrammu bagātinās muzikālā apvienība "Raxtu Raxti". Pasākumā ietverta arī tautastērpu skate, kurā tiks rādīti aptuveni 30 autentiski un stilizēti tautastērpi.

Pulksten 12.00 Jelgavas kultūras nama izstāžu galerijā tiks atklāta izstāde “Zeme zied”. Ekspozīcija atspoguļos dažādu tautu godu rotas un rotāšanās tradīcijas. Izstādi veidos tautas lietišķās mākslas meistaru un mazākumtautību pārstāvju lietišķās mākslas darbi, kas raksturo attiecīgo kultūru. Izstāde būs apskatāma no 14. augusta līdz 15. septembrim.

Pulksten 17.00 brīvdabas koncertzālē “Mītava” skanēs garīgās mūzikas koncerts. Tajā piedalīsies kori, folkloras kopas, vokālie un instrumentālie ansambļi un orķestris no Rīgas, Jēkabpils, Līvāniem, Liepājas un Naujenes. Koncertā skanēs garīgās dziesmas un skaņdarbi, psalmi, tautas dziesmas senslāvu, krievu, baltkrievu, poļu, latviešu un vācu valodā, kā arī citi muzikāli veltījumi skatītājiem.

Visas dienas garumā Hercoga Jēkaba laukumā notiks amatnieku gadatirgus, savukārt laikā no pulksten 10.00 līdz 16.00 darbosies Radošais kvartāls. Tur interesentiem tiks dota iespēja izmēģināt prasmes amatu meistaru piedāvātajās radošajās darbnīcās.

Skvērā aiz Jelgavas kultūras nama laikā no pulksten 11.00 līdz 16.00 būs vērojami mazākumtautību nacionālo virtuvju paraugdemonstrējumi. Ikvienam jelgavniekam un pilsētas viesim būs iespēja klātienē skatīt ēdiena pagatavošanas procesu, kā arī saņemt sagatavotu recepti ar sastāvdaļu sarakstu un pagatavošanas norādījumiem. Paraugdemonstrējuma noslēgumā klātesošie varēs degustēt pagatavotos labumus.

Festivāla programmā notiks četras meistarklases, kuras atvērtas visiem interesentiem – klātienē, ievērojot epidemioloģiskās drošības nosacījumus, un attālināti “Zoom” platformā. Plašāku informāciju par meistarklasēm iespējams skatīt šeit. Ieeja meistarklasēs – iepriekš piesakoties.

Ieeja koncertos Hercoga Jēkaba laukumā un brīvdabas koncertzālē “Mītava”, uzrādot derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, kurš apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai tā pārslimošanu pēdējo 6 mēnešu laikā, vai to, ka 48 stundu laikā pirms pasākuma laboratoriski veiktais Covid-19 tests ir negatīvs. 

Festivālu rīko Latvijas Republikas Kultūras ministrija un Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Jelgavas valstspilsētu, Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādi “Kultūra”, Jelgavas valstspilsētas pašvaldības administrācijas Sabiedrības integrācijas pārvaldi un Jelgavas nacionālo kultūras biedrību asociāciju. Festivālu finansiāli atbalsta Vācijas vēstniecība un Polijas vēstniecība.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti