Rīta Panorāma

Astma. Simptomi un ārstēšana

Rīta Panorāma

Ēst veselīgi: Piena produkti ikdienā

Intervija ar Guntaru Raču, Tomasu Kleinu, Jāni Narkevicu, Uģi Tirzīti un Andri Alviķi

Augustā iznāks Guntara Rača dzejoļu krājums «Mīlestība ir»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dzejoļus visām gada dienām Račs jau uzrakstījis, un tie apkopoti grāmatās “365 dienas”. Nemaz nerunājot par tiem simtiem, kas radīti līdz tam un kļuvuši par populārām dziesmām. Viņš turpina radīt, nenogurstoši.

Guntars Račs gatavo jaunu dzejoļu grāmatu “Mīlestība ir”; tā iznāks augusta beigās, taču līdz ar to klajā nāks arī koncertprogramma grupai “Saldās sejas”.

Sarunā ar LTV raidījumu “Rīta Panorāma” Guntars Račs pastāstīja: “Ja tu gribi kaut ko izdarīt, ir arī kaut kas jādara. Un, ja tu vēlies izdot dzejoļu grāmatu, ir jāraksta, lai tev būtu, no kā atlasīt labāko. Un tāpēc es arī nenogurstoši rakstu gan dziesmas, gan dzejoļus. Es pierakstu visu, visur, visos iespējamos veidos, ļoti daudz kas no tā nenonāk publiskā telpā, jo neiztur manis paša kritiku.”

Račs arī atklāja, ka dzejai viņa ikdienas ritmā nav paredzēts noteikts laiks un ka viņš iedvesmojas visdažādākajās situācijās. Tāpat viņš pastāstīja, ka dzejoļus parasti ierunā diktofonā un tad atšifrē.

Savukārt jauno grāmatu Račs sācis rakstīt ar rakstāmmašīnu, bet pēc tam, kad rakstāmmašīna saplīsusi, atkal sācis rakstīt ar roku, un šo pieeju viņš nosauca par labu treniņu.

Grāmatu paredzēts laist klajā 22. augustā, kad Dzintaru koncertzālē skanēs arī “Saldo seju” koncerts. Līdzīgi kā pirms diviem gadiem, kad klajā nāca “365 dienas” pirmā daļa, arī šoreiz gan pirms, gan pēc koncerta Račs centīsies satikt pēc iespējas vairāk savu uzticamo lasītāju.

“Nekad nebūtu iedomājies, ka arī dzejoļu grāmatas var būt tik ļoti pieprasītas un ka tās var mani aizvest tiktāl, ka ir nodibināta grupa, es koncertēju ar grāmatu un esmu ieplānojis arī nākamos koncertus, pamatā balstoties uz to, ka būs jauna grāmata,” teica Račs.

Albums klajā nāks jau pēc mēneša, taču koncertprogramma izskanēs augustā Dzintaru koncertzālē, un otrajā daļā skanēs grupas “Bet bet” labāko dziesmu koncerts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti