ASV plaši atzīmē Mikipeles 90 gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Amerikas Savienoto Valstu pilsētā Ņujorkā atklāta vienam no slavenākajiem animācijas filmu tēliem – Mikipelei – veltīta izstāde. Daudzu iemīļotais multfilmu varonis drīz svinēs 90. dzimšanas dienu.

Rīkotāji informē, ka izstāde izvietota izstāžu galerijas 10 zālēs, un katra no tām veltīta noteiktai desmitgadei Mikipeles dzīvē. Interaktīvajā izstādē aplūkojami ne tikai dažādos laikos tapušie pelēna portreti, bet arī 20 mākslinieku oriģināldarbi, kuru radīšanu iedvesmoja animācijas filmu varonis.

Mikipeles jubileju ar īpašu programmu skatītākajā ētera laikā 4.novembrī atzīmēja arī ietekmīgā televīzijas kompānija ABC. Tajā tika iekļautas iepriekš nerādītas kompānijas “Walt Disney” īsfilmas par tēla veidošanu un debiju filmā “Tvaikonis Vilijs” 1928.gada 18.novembrī.

Pelēna “tēvi” ir mākslinieks Abs Aiverks un kinokompānijas dibinātājs Volts Disnejs. Tēls izmantots daudzās pilnmetrāžas animācijas filmās, komiksos un televīzijas pārraidēs. 1978.gadā tas kļuva par pirmo multfilmu varoni, kuram piešķīra zvaigzni Holivudas slavas alejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti