Arta Šimpermaņa dziesma «Strēlnieka vēstule meitenei» kļūst par «Latvijas sirdsdziesmu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dziedātāja Arta Šimpermaņa dziesma “Strēlnieka vēstule meitenei” kļuvusi par 2019. gada “Latvijas sirdsdziesmu”.

Šimpermanis jau iepriekš kopā ar "Rumbas kvartetu" godināts kā labākās dziesmas izpildītājs šlāgermūzikas konkursā. Mūziķis uzsvēra, ka šī vakara uzvara viņam ir ļoti nozīmīga, sakot, ka “pie šīm lietām nepierod”.

Šimpermanis teica lielu paldies saviem vīriem no "Rumbas kvarteta", bez kuriem nekas nenotiktu.

Dziedātājs pateicās arī dziesmas aranžētājam Mārim Blāzem.

Latvijas Televīzijā informēja, ka, apkopojot balsojuma rezultātus, otrajā vietā ierindojās grupa “Galaktika” ar dziesmu “Lai put pa gaisu”, bet trijnieku noslēdza uzvarētāja pārstāvētā grupa “Rumbas kvartets” ar kompozīciju “Dziesmiņa par mīlu”.

Tam sekoja dziedošais aktieris Andris Bērziņš ar nebēdnīgo dziesmu “Es šonakt sēdēšu uz jumta”. Piektajā vietā ierindojās dziedātājs Jānis Moisejs un dziesma “Ai, cik vienādi esam”. Viņam sekoja karstasinīgās Annas Dribas izpildītā kompozīcija “Es iemīlējos”. Septītajā vietā ierindojās duets “Loreta un Lūsis” ar dziesmu “Kamolītis”, astotajā – grupas “Zeļļi” izpildītā dziesma “Apburtais ceļinieks”.

Devītajā vietā ierindojās aizvadītā gada uzvarētājs Rikardions ar dziesmu “Mīlu”. Desmito vietu ieņēma grupa “Zelta kniede” un dziesma “Lietas”, viņiem sekoja kolorītais duets Ineta Rudzīte un Ainars Bumbieris, kuri jaunā skanējumā izpildīja labi zināmo dziesmu “Tā diena”.

Divpadsmitajā vietā ierindojās dziesma “It kā pa jokam”, ko izpildīja Kaspars Antess kopā ar māsām Ņikonovām, viņiem sekoja Santas Kasparsones un Ērika Gruzniņa duets ar dziesmu “Sadalīsim debesis uz pusēm”.

Priekšpēdējo vietu ieņēma dziesma “Sirdspukstu pavēlnieks” grupas “Bruģis” izpildījumā, bet sirdsdziesmu fināla piecpadsmitnieku noslēdza Andra Daņiļenko izpildītā kompozīcija “Labvakar, Latvija”.

“Esam vienīgā aptauja Latvijā, kurā uzvarētājdziesmu nosaka tikai skatītāji un klausītāji! Šīs dziesmas panākumu atslēga ir vienkāršība – dziesmas vārdi un melodija, tāpēc tā tik ļoti uzrunāja cilvēku sirdis,” atzinību Arta Šimpermaņa izpildītajai dziesmai pauda raidījuma “Latvijas sirdsdziesma” vadītāja Velga Vītola.

Balsojums par Latvijas sirdsdziesmu ir skatītāju iemīļotās Latvijas šlāgeraptaujas tradīciju turpinātājs. Pērn pirmajā “Latvijas sirdsdziesmas” konkursā uzvarētāja laurus plūca Rikardions ar dziesmu "Vilciens".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti