Kultūras ziņas

25. jubilejas gadā – jauna mūzika un pasaules šedevri

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Arkādijas parku iedzīvinās multimediāla pastaiga "Nakts parkā"

Arkādijas parku iedzīvinās multimediāla pastaiga «Nakts parkā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Arkādijas parka pīles šodien mana rosību sev apkārt. Pamazām parka teritorijā tiek izvietoti apgaismojuma objekti, lai jau pavisam drīz – 12. un 13. augusta vakaros – parku iedzīvinātu ar multimediālu pastaigu “Nakts parkā”. Tas būs pasākums, kurā baudīt gaismu, audio un teksta kopumu. Astoņās parka vietās atskaņos astoņus dažādus stāstus, kurus papildinās pielāgota gaismu spēle.

Neierastā laikā – no astoņiem vakarā līdz pat trijiem rītā interesentiem būs iespēja no jauna iepazīt Arkādijas parku. Nevis vienkārši izstaigāt, bet pieredzēt stāstus par naksnīgo Rīgu.

Pasākuma režisore Marta Elīna Martinsone kopā ar tekstu autori Aneti Konsti kādā naktī apbraukāja vairākus Rīgas parkus, skatoties, kas tur notiek. Brauciena laikā viņas atrada vairākus stāstus, no kuriem astoņi tiks iedzīvināti pasākumā.

Viens no stāstiem būs par kādu tēvu un bērnu. Kādā vakarā, kad bērns nevarēja aizmigt, tēvs pastaigājās pa parku un stāstīja pasaku. Stāstos parādās arī citas sabiedrības grupas.

Stāstus atdzīvina pazīstamas balsis – piemēram, aktieri Ģirts Krūmiņš, Daiga Kažociņa, Dainis Sumišķis, Ivars Kļavinskis, Marija Linarte un citi.

Savukārt vizualizācijas veidosies ar dažādām gaismošanas tehnoloģijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti