Rīta Panorāma

21. aprīlī sāksies Latvijas e-Basketbola līga. Skype saruna ar Edgaru Bērziņu

Rīta Panorāma

Londonas zoodārzā sarīko olu ripināšanas sacīkstes

3X3 kustības Latvijā vadītāja Inese Krūmiņa Lieldienu Laikā

Arī visparastākās nezāles. «3x3» kustības ciltsmātes Ineses Krūmiņas padoms Lieldienu olu krāsošanai ar augiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Inesi Krūmiņu Latvijā dēvē par “3x3” kustības ciltsmāti, jo viņa iedvesmo apvienoties ģimenē visām trim paaudzēm un vairākas reizes gadā satikties kopīgās nometnēs. Viņa krāj zināšanas un tradīcijas, kuras pārmanto ģimenēs, un tās var nodot arī citiem. Lieldienu olu krāsošana ar augiem ir Inese Krūmiņas pārmantotā pieredze no saviem senčiem.

Inese Krūmiņa pati gan Lieldienas svin pavasara saulgriežos, bet Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” arī aprīlī dalījās ar saviem olu krāsošanas padomiem.

Zālītes Lieldienu olu krāsošanai tiek salasītas turpat dārzā, kur puķu dobēm katrai savs tonis.

Inese Krūmiņa skaidro: “Derēs arī visparastākās nezāles, daži zāles stiebriņi, kas ir skaisti sakuplojuši un nav pārāk gari, kāda pirmā virza, pirmā gārsenīte, maza, maza pirmā nātrīte – visādas skaistas mazas lapiņas.”

Tās olai pietin ar sarkanu dzijas pavedienu.

Krūmiņa atzīmē – Latviešu dainās senākais olu rotāšanas paņēmiens esot tieši sarkanais dzīpars.

“Kur mēs lasām tautasdziesmas par Lielo dienu, tur Lielā diena nāk ar baltām oliņām,” stāsta Krūmiņa.

“3x3” kustības Latvijā vadītāja Inese Krūmiņa ar savu ģimeni trijās paaudzēs – kopā 21 cilvēks – tagad tiekas “Zoom” interneta sarunās un pat kopīgās pusdienās, kad savējie vienā laikā pusdieno katrs savās mājās un pat gatavo vienu un to pašu ēdienu.

“Katrs laiks mums kaut ko ņem un kaut ko dod,” spriež Inese Krūmiņa. “Un šis laiks mums ir paņēmis ļoti lielu daļu no tā, kas ir mūsu skrienošā dzīve, un no tām visām lietām, ko mums noteikti vajag paspēt.

Bet toties šis laiks mums noteikti ir iedevis, uzdāvinājis iespēju pabūt ar sevi, atrast sevi, izbaudīt katru sīko ikdienas procesu un papriecāties par to.”

Savukārt par kustību “3x3” viņa stāsta: ““3x3” ir tā vieta, kur mēs varam izbaudīt, kā tas patiešām notiek, kad ir visas paaudzes kopā, un kad kāds ir varbūt ļoti vecs un sirmu galvu un kāds ir varbūt pavisam vēl bēbītis ratiņos. Mēs necenšamies iesaistīties diskusijās par to, kas mūs šķeļ, bet mēs cenšamies meklēt un vairot to, kas mūs vieno.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti