Dienas ziņas

Ugunsgrēks Valdgalē joprojām plosās

Dienas ziņas

Aglonā īsteno pārrobežu projektu par ekotūrismu

Alkešupītes pasākumi "Dzīrēs Kuldīgā"

Ar «Zelta ikru» un ekstrēmo skrējienu nosvin «Dzīres Kuldīgā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vasaras nedēļas nogaļu neatņemama sastāvdaļa ir dažādi svētki. Šajā nedēļas nogalē rit "Dzīres Kuldīgā". Šī festivāla organizētāji ir pārliecināti - ja svētku rīkošanā iesaistās arī iedzīvotāji, tie izdodas aizraujošāki un sirsnīgāki. Iespēju iesaistīties Alekšupītes atraktīvajos pasākumos netrūkst – superatrakcija “Zelta ikrs”, ekstrēmais skrējiens un karnevāls. 

Mūzikas pavadībā Alekšupītē iekrīt vairāk nekā tūkstoš bumbiņu, kas sāk savu ceļojumu un, iespējams, savam saimniekam atnesīs kādu balvu. Superatrakcija "Zelta ikrs" festivālā ir kļuvusi leģendāra. Jau pirms svētkiem ikviens interesents varēja iegādāties krāsainās bumbiņas, tās tiek numurētas. Jāteic, ka šādi dalībnieki atbalsta svētku norisi, jo par tām iegūtie līdzekļi tiek izmantoti svētku rīkošanai, savukārt vērtīgās balvas sagādā sponsori. Un jāteic, ka bumbiņu ceļš uz uzvaru ir azartisks, kāda netiek tālāk par startu, kāda paliek ūdenskritumā, arī pie finiša vajadzīga veiksme.

"Katru gadu pērkam, vienu reizi avīzīti Kuldīgas vinnējām, ceram uz balvām," stāsta Kristīne Veisa no Jelgavas. 

Traki, grūti, bet aizraujoši – tā dalībnieki saka par Alekšupītes ekstrēmo skrējienu, kas vienmēr ir pēc Zelta ikra bumbiņu peldējuma. Te jāskrien, ko kājas nes, un, tā kā upītes nevienmērīgā un akmeņainā gultne var nest nepatīkamus pārsteigumus, ikviens dalībnieks uz skrējiena laiku ir apdrošināts.

Savukārt Alekšupītes karnevāls vienmēr ļauj pārliecināties par dalībnieku radošo izdomu. Tā arī šoreiz no ceļojuma zem tiltiem, pāri ūdenskritumiem devās motorizētas vienības, fitnesa grupa, dažādi pasaku tēli, zāģeri un pat iemīļotie varoņi no filmas ''Limuzīns Jāņu nakts krāsā''.

Pēc karnevāla neiztrūkstoša tradīcija ir lēciens Alekšupītē no tilta malas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti