Ar svētkiem pie Daugavas cer iesākt jaunu tradīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 29. jūnijā, Ikšķilē norisināsies pirmie svētki pie Daugavas – „Daugavas laivinieks”. Visas dienas garumā paredzēti dažādi pasākumi gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pasākuma noslēgumā paredzēta sadziedāšanās Daugavas krastā.

Viens no pasākuma organizatoriem Kaspars Upacieris stāsta, ka mērķis ar laiku panākt, ka Daugavas svētkos iesaistās visas pašvaldības, kuru teritorijām cauri plūst Daugava. Pasākums ir bez maksas.

Kaspars Upacieris: Par jaunu tradīciju Ikšķilē
00:00 / 00:58
Lejuplādēt

“Lielais virsuzdevums ir mēģināt izveidot jaunu tradīciju, ka gluži tāpat, kā ir jāsvin zvejnieksvētki, manuprāt, mēs esam piemirsuši par upēm un visvairāk tieši par Daugavu, kas ir mūsu likteņupe,” stāsta Upacieris.

“Gribētos iedibināt vismaz reizi gadā tādu kopīgu tradīciju - mēs gribam, lai cilvēki visas dienas garumā nāk un dzīvojās ne tikai upes malā, bet arī pa pašu upi. Mēs esam sarūpējuši dažādas aktivitātes. Mums ir Ikšķilē laivu piestātne, un tur tad būs dažādas aktivitātes, sākot ar visādām nopietnākām izdarībām – ar laivu parādi un vikingu liellaivu sacensībām, un ģimeņu airējienu, un beidzot arī ar dažādām citām jautākām izdarībām, kā „lielais plunkšķis”,” uzskaita Upacieris.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti