Kultūra

Atklāj Jura Ģērmaņa izstādi «Sievietes un daba»

Kultūra

Sākusies Firkspedvāldes muižas kungu mājas pārbūve un restaurācija

Skaistākās latviešu mūziklu un rokoperu melodijas skanēs koncertā "Mīlestība"

Ar programmu «Mīlestība» Kandavā koncertēs dziedošie aktieri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Populāri dziedošie aktieri no Nacionālā un Dailes teātra izveidojuši programmu “Mīlestība”, kurā iekļautas skaistākās melodijas no latviešu mūzikliem un rokoperām.

Programma veidota noskaņās daudzveidīga, aptverot plašu emociju gammu. Tajā ietvertas gan labi zināmas, gan arī ilgāk neskanējušas un mazliet piemirstas melodijas.

Šovasar vienīgā reize, kad koncertu “Mīlestība” varēs dzirdēt, ir svētdien, 29.jūlijā, un tas notiks Kandavā, Ozolāju estrādē.

Deviņiem aktieriem no Nacionālā un Dailes teātra laba daļa vasaras paiet mēģinājumos, jo koncerts “Mīlestība” prasa gan jauna repertuāra apgūšanu, gan jau zināmā noslīpēšanu.

Programma veidota kā mīlas dziesmu esence no visdažādāko laiku muzikālām izrādēm, to vidū ir “Meža gulbji”, “Māsa Kerija”, “Adata”, “Vadonis”, “Atjautīgā aukle”, “Mauglis” un vēl ļoti daudzas citas.

“Un tūkstoškārt” – mīlas duets no mūzikla „Tobago” skan Ērikas Eglijas un Ginta Andžāna interpretācijā, un koncertā kopumā ir daudz duetu un plašāku sastāvu, kuros vienojas aktieri no abiem teātriem.

Projekta muzikālais vadītājs ir Raimonds Macats, bet programmu – veicot ļoti rūpīgu atlasi – veidojušas Zane Dombrovska un Madara Botmane, viņas arī stāsta par kritērijiem. Abas centušās veidot programmu pēc iespējas plašāku un dažādāku, lai aptvertu kopumu, kas Latvijas mūzikā izveidojies pakāpeniski gadu gaitā. Esot pat zvanījušas komponistiem, lai padalās ar notīm – šis bijis meklēšanas un rakšanas pasākums.

“Man ir prieks, ka Madara bija tik dulla un es biju tik dulla, un vēl daži bija tik dulli, ka mēs tiešām tajā brīdī, kad palika pašiem bail, kas no tā var sanākt, mēs teicām – nē, mēs darīsim, tāpēc ka mums tā patīk un mēs tā gribam, un tāda ir tā mūsu “Mīlestība”, un tā mēs to izjūtam. Vasaru ir paņēmis šis darbs, bet nevienā brīdī to nenožēloju. Brīnišķīga vasara zem tēmas – mīlestība,” atzīst koncerta veidotāja.

Vairākas kompozīcijas, kas iekļautas koncertā, arī pašām programmas veidotājām bijušas gandrīz vai jaunatklājums. Dombrovskai pilnīgs atklājums izrādījusies dziesma no izrādes “Atjautīgā aukle”, ko Madara Botmane atnesusi uz pirmo mēģinājumu, savukārt Botmane izpildīs dziesmu no “Eslingenas”, kuru sauc par savu pārsteigumu.

Nacionālo teātri koncertā pārstāvēs arī Marija Bērziņa, Mārcis Maņjakovs un Raimonds Celms, bet Dailes teātri – Ērika Eglija, Gints Andžāns un Gints Grāvelis, kurš būs arī koncerta vadītājs.

Ērikai Eglijai tikusi ļoti skaista dziesma no Nacionālā teātra repertuāra, no izrādes “Lilioms”: “Man īstenībā patīk ļoti daudzas dziesmas šajā koncertā, taču īpaši mani aizkustināja “Akāciju palags”. Es nekad nebiju šajā dziesmā tā iedziļinājusies. Tajā ir kosmoss.”

Pieminēto duetu no izrādes “Atjautīgā aukle” koncertā dzirdēsim Marijas Bērziņas un Raimonda Celma izpildījumā, bet, iespējams, jau arī piemirsto, bet ļoti skaisto šķiršanās duetu no mūzikla “Vadonis” dziedās Zane Dombrovska un Gints Andžāns.

Arī no projektā iesaistītajiem puišiem tas prasījis gana daudz darba, bet galvenais, ka rezultāts solās būt patiešām ļoti interesants. Arī viņi neslēpj, ka programma viņiem ļoti patīk.

“Kad parādījās ideja par šo koncertu un man piedāvāja dziedāt… tā kā es esmu no Kandavas, tad es sapratu, ka man gribas savai pilsētai kaut ko tiešām no sirds uzdāvināt. Mēs vēlamies svinēt mīlestības svētkus, kas manuprāt vasarā ir diezgan aktuāla tēma,” atzīst Madara Botmane.

Latviešu mūziklu un rokoperu skaistāko melodiju koncerts “Mīlestība” notiks svētdien Kandavā, Ozolāju estrādē. Nākamajā vasarā koncertu plānots izrādīt arī citās Latvijas pilsētās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti