Rīta Panorāma

Intervija ar Jutu Strīķi JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja

Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Ozolu, Kasparu Zemīti un kori "Maska"

Ralph & Casual - pirmais mini albums LION

Ar pirmo albumu debitē duets «Ralph & Casual»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mēģinājumos viņi viens otru dēvē skatuves vārdos ar anglisku izrunu – "Ralph & Casual". Viņu radīto mūziku straumēšanas platformās  jau iemīlējuši klausītāji  Amerikā, Vācijā, Zviedrijā, Kanādā.  

Divi latviešu puiši Ralfs Plešs un Kārlis Daudziņš  šajos Ziemassvētkos ir  īpaši laimīgi, jo sasniegts lielais mērķis – iznācis pirmais minialbums “Lion”. 

Ralfs un Kārlis ir burtiski piepildīti ar pozitīvo enerģiju un ilgām izmainīt pasauli, lai visiem palīdzētu. Ne velti albuma nosaukums ir “Lion”, tulkojumā – “Lauva”. 

“Ir par mīlestību, protams, lielākoties par tādu cīnīšanos,” dziesmas raksturo Daudziņš.  “Pie sapņa jāpieliek darbs, un viss ir iespējams,” ir pārliecināts Ralfs Plešs. 

Jaunieši pirmoreiz satikās pirms septiņiem gadiem deju nometnē. Kārlis esot strinkšķinājis ģitāru un visiem kritis uz nerviem, Ralfs – dungojis melodijas. Iešāvusies prātā ideja – varbūt pamēģināt kopā radīt mūziku? 

“Man pārsvarā ir pilnīgi cita gaume mūzikā, un Kārlim ir pilnīgi cita, un tad mēs cenšamies savienot. Izklausās pilnīgi netipiski,” stāsta Plešs. 

Savu mūziku puiši raksturo kā enerģijas pilnu un vienkārši uztveramu. Abu mūziķu kopīgais repertuārs ieturēts indīpopa stilā, taču Kārļa darbos jūtama arī EDM mūzikas stila klātbūtne. Vārdus rada Ralfs Plešs, bet muzikālo partitūru – Kārlis. 

Bet, ja kādam uzkaroties fantāzija, sacerēšana notiekot kopā. Lai arī šad un tad sastrīdoties, tomēr vienmēr atrodot risinājumu un kopīgu valodu. 

14. decembra rītu “Lion” mūziķi gaida īpaši – viņu minialbums būs atrodams arī mūzikas straumēšanas platformā “Spotify”. 

Lai arī šobrīd jaunieši mūziku daudz aktīvāk lieto digitālajās platformās, puiši atzīst, ka gribas disku vai plati, kuru varētu paturēt arī rokās. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti