Ar Pirmo adventi Rīgā sākas svētku gaidīšanas laiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas iedzīvotāji un viesi Pirmajā adventē, 1. decembrī, pulksten 17.00 gaidīti Doma laukumā, kur tiks iedegta svētku egle. Līdz ar svētku egles iedegšanu pilsētā pakāpeniski tiks ieslēgts svētku apgaismojums un sāks darboties arī Ziemassvētku tirdziņi.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde Latvijas Radio pastāstīja, ka egles iedegšana Doma laukumā būs aizraujošs pasākums visai ģimenei.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde informē par Ziemassvētku egles iedegšanu un tirdziņiem Rīgā
00:00 / 01:03
Lejuplādēt

Klātesošos ar muzikālu iestudējumu “Rūķu sētas stāsts'' priecēs VEF Kultūras pils bērnu vokālais ansamblis „Momo'' un Jaunmārupes jauniešu jauktais koris “Universum”, pasākumu vadīs aktieris Kristians Kareļins.

Līdz ar Pirmo adventi sāk darboties arī Ziemassvētku tirdziņi. Tur varēs iegādāties īpaši svētku laikam darinātus tautas lietišķās mākslas izstrādājumus, ierastos ziemas sezonas cienastus un dāvanas. Indra Vilde norādīja, ka šogad tirdziņi darbosies divos laukumos – Doma laukumā un Esplanādē. Citus gadus tirdziņi Rīgas centrā bijuši trīs vietās. Taču Vilde informēja, ka tirdziņi būs arī Āgenskalnā, Kalnciema kvartālā.

“Svētku sajūta līdz ar Pirmo adventi ienāks visā pilsētā,” teica Vilde.

1. decembrī klausītāji gaidīti Mencendorfa namā koncertā “Senā mūzika Adventa laikā», bet Rīgas Sv. Pētera baznīcā varēs baudīt Pirmās adventes koncertu “Ir klusa nakts». Koncerti būs arī Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā, Rīgas Domā un Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Savukārt Rīgas Porcelāna muzejs piedāvā Ziemassvētku rotājumu darbnīcu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti