Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Eiroparlamenta deputātu Robertu Zīli

Rīta Panorāma

Makrons aicina ES aizstāvēt sabiedrības pamatvērtības

LTV konkursa "Supernova" pusfinālā "Bujāns"

Apvienība «Bujāns» konkursā «Supernova» dziedās par mīlestību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

""Bujāns" tā ir kustība. Tas nav viens konkurss, viena dziesma, viens festivāls, viens brauciens uz Itāliju vai nebrauciens. Tas ir stāsts, kuru mēs esam sākuši stāstīt pirms pieciem gadiem," skaidro apvienības dalībnieks Reinis Sējāns. Par "Supernovai" pieteikto dziesmu "He, She, You & Me" viņš teic: "Šī dziesma ir rakstīta kā nepieciešamība, nevis "Eirovīzijai" vai "Supernovai", bet tā ir mūsu iekšēja nepieciešamība izteikties par svarīgām lietām."

Duetu "Bujāns" veido arī mūziķis Intars Busulis, kurš ir pārliecināts: "Mūzika – tas nav sports." Viņš atzīst, ka abi ir paklausījušies konkurentu dziesmas: "Katram ir dziesmas par mīlestību, katrs kaut ko grib teikt par šo tēmu. Bet mēs arī neatpaliekam no saviem biedriem "Supernovā". Mēs arī vēlamies ko teikt, mums galvenais – ja ir, ko teikt, tas ir jāpasaka. Un par mīlestību runāt var vienmēr un visur, un to mēs arī darīsim." 

Duets atzīst, ka viņu nokļūšana "Supernovā" ir nejaušība, taču ir pateicīgi par doto iespēju. Abiem mūziķiem ir pieredze pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā – Intars Busulis startēja 2009. gadā, bet Reinis Sējāns grupas "Cosmoss" sastāvā 2006. gadā.

"Bujāns" sevi piesaka kā "pasaules līmeņa duetu, kas izklausās gandrīz kā grupa". Apvienība, kuras sastāvā darbojas Intars Busulis un Reinis Sējāns, 2021. gada decembrī nosvinējusi piecu gadu jubileju. Šo gadu laikā radītas piecas atpazīstamību guvušas dziesmas: "Tu esi labākais", "Es tev šodien teikšu jā", "Velkam Tu Ze Klab", "Masku faktors" un nu arī "He, She, You & Me".

Dalībai Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2022" pusfinālā izvēlēti 17 dalībnieki, kuri 5. februārī televīzijas tiešraidē sacentīsies par iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti