Kultūras ziņas

Klāvam Elsbergam – 60

Kultūras ziņas

Bezcerīgas mīlas stāsts Jaunajā Rīgas teātrī

Muraveja muzikālais skudrupūznis

Andris Freidenfelds: «Keksi» apliecina, ka rokenrols nestagnē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

“2. janvārī labāk sēdēt pie keksiem, nevis Centrālcietumā” – tā mūžam jaunās rokenrola grupas “Keksi” tradicionālajā koncertā “Muzikālais skudrupūznis” jokoja vakara vadītājs Andris Freidenfelds. 

Grupa “Keksi” jau 11. gadu ar rokenrola ritmiem iesāk gadu un svin grupas dibinātāja Aleksandra Sircova jeb Muraveja dzimšanas dienu. Šo gadu laikā dzimšanas dienas koncerts izvērties par īstenu festivālu, kurā neiztiek arī bez viesmāksliniekiem. 

“Es vienmēr 2. janvāri svinu un vienmēr ar jam session, ar koncertu, un tagad visi zina, ka 2. janvārī pie Muraveja varētu aiziet paklausīties vai ko un ka vienmēr būs kaut kas jautrs, jauns,” stāsta grupas “Keksi” dibinātājs un basģitārists Aleksandrs Sircovs. 

“Ir labi, ka Aleksandrs ir dzīvs un ka viņš spēj uzturēt šo nervu un atrast visu laiku jaunus izpildītājus, katru gadu viņam ir citi viesi. Tātad šī mūzika, šis žanrs nestagnē, un visu laiku nāk klāt – jau pašā koncerta sākumā divi jauni izpildītāji,” viedokli neslēpj arī vakara vadītājs Andris Freidenfelds. 

Savukārt grupas “Eddie Dove Band” solists Edgars Balodis atklāj, ka līdz šim pāris “Muzikālos skudrupūžņus” apmeklējis kā skatītājs. Viņam nekad neesot ienācis prātā, ka varētu koncertēt arī pats, un to viņš atzīst par patīkamu pārsteigumu un pagodinājumu. Savukārt grupas bundzinieks Mārtiņš Linde norāda, ka Sircovu var uzskatīt par žanra celmlauzi Latvijā, turklāt uz jubileju sapulcināti labākie mūziķi. 

Arī sastaptie skatītāji atzīst, ka jūtas kā nonākuši Amerikā – “Muzikālajā skudrupūznī” skan dzīvespriecīga un saulaina mūzika. 

“Principā to jau varētu nosaukt par festivālu, un tik ilgus gadus tas notiek, protams, tas jau ir festivāls,” stāsta mūziķe Lolita Novikova. Viņa arī atgādina, ka Muravejs bijis pirmais grupas “Rebel” basists, ar kuru kopā iets caur uguni un ūdeni. 

“Es ar viņu joprojām ietu izlūkos,” atzīst Novikova. 

“Kad 50 gadus svinēja, tad koncerts bija 4 stundas 17 minūtes bez pārtraukuma. Galvenais, ka neviens neaizgāja. Visi saka, ka man par garu tie koncerti, bet skatījos, ka neviens [publikā] nebija aizgājis, laikam patīk. Nākamgad mēs no Zviedrijas un Somijas pievilksim arī monstrus!” sola Muravejs. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti