Aicina uz ledus skulptūru festivālu Jelgavā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jelgavas ledus skulptūru festivālā no 7. līdz 9. februārim būs iespēja sastapt dažādus ledus supervaroņus. Kopā apskatāmi vairāk nekā 60 ledus mākslas darbus, gaidāmi paraugdemonstrējumu dueļi, pirotehnikas un gaismas šovi, kā arī plaša kultūras programma kopā ar Latvijas superzvaigznēm, medijus informē festivāla pārstāvji.

Festivāls notiks jau 22. reizi. Šogad 30 profesionāli tēlnieki no visas pasaules aicinās ļaut vaļu fantāzijai un atdzīvināt savas superspējas ledus supervaroņu salidojumā. 

Interpretējot festivāla tēmu “Supervaroņi”, arī šoreiz konkursa mākslinieki savas prasmes demonstrēs divās kategorijās. Kopā radot 45 unikālus ledus mākslas darbus, no kuriem lielākais būs gandrīz 3 metrus augsts. Tēlnieki Jelgavā ieradās 2. februārī un darbu pie skulptūrām turpinās visas nedēļas garumā.

Festivāla laikā kopā ar konkursa skulptūrām svētku viesus priecēs arī tradicionālais “Ledus vīni” ledus bārs, ko veidojis Latvijas titulētākais tēlnieks Kārlis Īle ar komandu, un tas izmantotā ledus daudzuma ziņā būs festivāla lielākais objekts. Tāpat neizpaliks atrakcijas bērniem un foto skulptūras.

Savukārt pirmoreiz apmeklētājiem tiks sniegta iespēja vērot ledus un smilšu skulptūru “tikšanos”, jo Pasta salā saglabāta vasaras festivāla lielā skulptūra – sfinksa ar piramīdām –, kas tiks īpaši izgaismota.

Ledus mākslas paraugdemonstrējumi un plaša kultūras programma

Visas trīs festivāla dienas aktīvi veidojot jaunus ledus objektus, labākie tēlnieki no Latvijas un Lietuvas demonstrēs savas “superspējas” dažādos paraugdemonstrējumu dueļos un šovos. Arī šogad skatītājus gaidīs ātrās jeb "zibskulptūras", kuru tapšanu pirmoreiz varēja vērot pagājušajā gadā. 

Pirmo reizi svētkus svinēs arī jaunajā brīvdabas koncertzālē “Mītava” zem jumta, kur visas dienas garumā doties rotaļās, vērot burvju triku paraugdemonstrējumus un piedalīties dažādās meistarklasē aicināti jaunākie pasākuma viesi. Svētku laikā darbosies arī turpat blakus esošā “Pasta salas” slidotava.

Savukārt vakara programmā uz festivāla galvenās skatuves kāps Latvijā iemīļoti mūziķi – “Astro’n’out”, “Franco Franco”, Ralfs Eilands, “A-Europa”, "Singapūras satīns" un daudzi citi. Vakara noslēgumā uguņošana un gaismas spēles.

Tāpat sadarbībā ar klubiem "Tonuss" un "The Blow" jaunums festivālā būs dīdžeji, kas apmeklētājus sagaidīs, atskaņojot mūziku, ziņojot par aktualitātēm un izziņojot informāciju par programmu.

Festivāla organizatori brīdina, ka sakarā ar mainīgajiem laikapstākļiem pasākumu programmā var tikt veiktas izmaiņas. Plašāk ar festivāla programmu iespējams iepazīties Jelgavas festivālu mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti