Aicina iepazīt Vidzemes dārzus un parkus kā tūrisma un atpūtas galamērķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No šodienas līdz svētdienai īpašā akcijā durvis apmeklētājiem vērs 16 parku un dārzu saimnieki Vidzemē, lai izrādītu sasniegumus ainavu arhitektūrā un ļautu iepazīties ar dārzu dažādību. Akcijā „Atvērtās dienas Dārza pērlēs” piedalīsies Kokmuižas parks Kocēnos, ko varēs apskatīt pirms oficiālās atklāšanas šī gada 6. septembrī; Ternejas parks Rūjienā, Oleru muiža un virkne citu dārzu un parku. Mājaslapā „vidzeme.com” izveidota interaktīva karte ar visiem dalībniekiem.

Aicina iepazīt Vidzemes dārzus un parkus kā tūrisma un atpūtas galamērķi
00:00 / 00:29
Lejuplādēt

Akcija notiek Latvijas–Igaunijas pārrobežu sadarbības projekta ietvaros, kurā top kopīgs dārzu un parku tūrisma maršruts ar vairāk nekā 60 galamērķiem.

"Pasākuma laikā vairākos dārzos būs pieejamas bezmaksas ekskursijas, piemēram, Kalsnavas arborētumā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī, Turaidas muzejrezervātā un vairākos citos. Iegādājoties ieejas biļeti parkā, ekskursija, kas parasti ir par maksu, šoreiz būs par brīvu. Vairākos dārzos un parkos notiks arī radošas aktivitātes un koncerti, piemēram, Jaunrūjā, Daugavas muzejā, Oleru muižas parkā. Šī maršruta doma ir vērst uzmanību uz to, ka dārzs var būt interesants ne tikai cilvēkiem ar padziļinātu interesi par dārzkopību, bet arī, piemēram, pilsētniekiem, kam pašiem nav sava dārza, vai ģimenēm ar bērniem. Tā ir brīnišķīga vieta, kur doties pie dabas nedēļas nogalē, tā ir arī lieliska pasākumu vieta. Projekta gaitā esam daudz iedvesmojušies no Anglijas dārzu tūrisma kultūras un gribam šīs tradīcijas pārņemt arī Latvijā," stāsta projekta pārstāve Lelde Beņķe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti