Dienas ziņas

Arī Aizkrauklē autobusu satiksme normalizējusies

Dienas ziņas

Krievijas apšaudes apdraud graudu eksporta vienošanos

Āgenskalnā svin apkaimes svētkus

Āgenskalnā svin apkaimes svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šodien Rīgas Āgenskalna mikrorajonā svin apkaimes svētkus. Visas dienas garumā apmeklētājus priecē mūziķi, radošās darbnīcas, ekskursijas un daudz kas cits.

Apkaimes svētku organizētāja Ieva Niedre uzskata, ka svētku iecere ir pārtapusi īstā festivālā: "Tas ir par mums, par šiem brīnišķīgajiem Āgenskalna cilvēkiem, par brīnišķīgajiem Āgenskalna māksliniekiem par brīnišķīgiem uzņēmējiem. Par tiem cilvēkiem, kas nav padevušies, nepadosies un vienmēr radīs skaistas un brīnišķīgas lietas."

Apkaimes svētkos kopā savijās stāsti par Āgenskalna vēsturi, tagadni un nākotni. Piemēram, liela daļa no mūzikas priekšnesumiem balstīta Āgenskalna dzejnieku tekstos. Šis un citi līdzīgi pasākumi palīdz atklāt Rīgu no jauna.  

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis pauda: "Tas ir arī šo svētku galvenais mērķis. Mēs ejam nedaudz risku [zonā], taisot nevis vienu lielu pasākumu, bet daudzus mazus. Tieši lai iedzīvotāji iepazītu to, cik interesanta un savdabīga ir Rīga."

Sastaptie Āgenskalna iedzīvotāji un mikrorajona viesi visvairāk novērtē to, ka Āgenskalns ir mierīga vieta pavisam netālu no Rīgas centra.

Inta un Gunārs atzina: "Āgenskalns ir ļoti zaļš. Tādā ziņā, ka patīkama dažādība un liela. Aizbrauciet Imantā vai uz Zolitūdi. Jebkurā jaunā rajonā nekad nejutīsies tik brīnišķīgi kā Āgenskalnā. Nu skaisti ir pats tirgus atjaunots. Gan no ārpuses, gan no iekšpuses. Ļoti skaisti."

Savukārt citi novērtēja Āgenskalna šauro ielu šarmu. "Ir kaut kādas vietas Āgenskalnā, kur tu ej un tu vispār nesaproti, kas te īsti notiek. Vai es esmu Rīgā?" teica gleznotāja Zane Veldre.

Bet ilustratore Anna Vaivare norādīja: "Domāju, ka šitādas mazas ieliņas arī ir tas raksturīgākais Āgenskalnam. Ka tu vari sajusties kā laukos 15 minūtes no centra."

Visas dienas garumā Nometņu ielā darbojās āra kafejnīcas. Savukārt radošajās darbnīcās varēja apdrukāt audumu, iepazīties ar apkaimes vēsturi un apgūt cirka mākslas pamatus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti