8. ielu mūzikas dienā spēlēs vairāk nekā 130 mūziķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas svētku un Ostas svētku ietvaros Ielu mūzikas diena jau šo sestdien, 18. augustā, no plkst. 12 līdz 21 piecās dažādās Rīgas vietās: Zviedru vārtos, Smilšu ielā, Vaļņu ielā, Kaļķu ielā, Rīdzenes ielā un Bastejkalnā ieskandinās Rīgu ar visdažādāko žanru mūziku un pulcēs vienkopus vairāk kā 130 mūziķus un grupas no visas Latvijas, sola organizatori.

Jau astoto gadu pēc kārtas notiek Ielu mūzikas diena, kas šogad klausītājus pārsteigs ar katrai vietai raksturīgo skanējumu.  Katrs mūziķis spēlē vismaz 30 minūtes, kas ļaus vienas dienas ietvaros dzirdēt visdažādākos mūzikas žanrus un iepazīties ar mūziķiem. Zviedru vārtos būs dzirdams akustisks skanējums, Kaļķu un Vaļņu ielas vietās skanēs jautrāki ritmi, savukārt Bastejkalnā mūzika būs mierīgāka. "Galerijā Centrs", kurai izvijas cauri Rīdzenes iela, būs novietotas klavieres, kas visas dienas garumā pulcēs mūziķus un grupas, kā arī organizatori aicina katru iesaistīties performancē ikvienu, kurš vēlas uzdrīkstēties muzicēt. Pēdējā mirkļa muzikantus, kas vēlas pamēģināt uzstāties “aci pret aci” ar skatītāju bez ierastās skatuves, gaidīs informācijas teltī Bastejkalnā, lai rastu iespēju pamēģināt iejusties ielu mūziķa tēlā.

“Jebkuram mūziķim vai entuziastam iesaku piedalīties Ielu mūzikas dienā, jo, spēlējot uz ielas, visgrūtākais ir spert pirmo soli. Apstāties, izvēlēties vietu, kur spēlēt, attaisīt koferi, izvilkt instrumentu un sākt muzicēt. Pēc mirkļa jau paliek vieglāk. Tieši to manī ielu kultūra  ir ieaudzinājusi - kā spert pirmo soli un nebaidīties no kritikas. Tāpēc Ielu mūzikas diena ir īpaša. Svinēt un cienīt uzdrīkstēšanos un reizē sniegt baudījumu arī klausītājiem, kuri ir izsalkuši pēc jaunas mākslas. Kur vēl labāka vieta, kur to darīt, ja ne Rīgas sirdī – Vecrīgā,” stāsta ģitārists Gints Smukais, kas savu muzikālo karjeru ir uzsācis, spēlējot uz ielas. Augusta beigās mūziķim gaidāms pirmais albums “Flourish” .

“Mani vēl līdz šim fascinē tas, ka programmu pēc būtības neveidojam mēs, organizatori, bet visu savā veidā nosaka paši mūziķi. Aicinu ikvienu svētku apmeklētāju piestāt pie mūsu “skatuvēm” un kaut uz mirkli baudīt kvalitatīvu mūziku, kas veido īpašu skanējumu tieši uz ielas,” saka Ielu mūzikas dienas producente Linda Krūkle.  

 

Ielu mūzikas diena ir iespēja savas sajūtas darīt zināmas mūsu pilsētai un dalīties tajās ar citiem, muzicējot. Iepriekšējos gados tajā piedalījušies dalībnieki no Latvijas, Vācijas, Nīderlandes, Čehijas, Lietuvas, Ukrainas, nemaz neskaitot visus vienkāršos garāmgājējus, kuriem bija iespēja iesaistīties mūzikas meistarklasēs un veidot kompozīcijas ar profesionāliem mūziķiem. Vairāk informācijas: www.ielumuzika.lv

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti