Latvijas Eirovīzijas dziesmas popularizēšanai Izpildītāju un producentu apvienība piešķirs 5000 eiro

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) padome lēmusi sniegt finansiālu atbalstu tiem Latvijas mūziķiem, kuri būs izcīnījuši tiesības pārstāvēt Latviju Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā. Šogad atbalstu 5000 eiro apmērā Eirovīzijas dziesmas popularizēšanas pasākumiem saņems puišu grupa "Sudden Lights", informēja LaIPA pārstāvji.

LaIPA padomes priekšsēdētāja, producente Elita Mīlgrāve uzsvēra, ka Eirovīzijas starptautiskais dziesmu konkurss vispirms ir šovs, kas no dalībniekiem un atbalsta komandas prasa lielu sagatavošanās darbu un, protams, arī finanšu resursus. "LaIPA padome uzskata, ka veiksmīgs starts "lielajā Eirovīzijā" ir atkarīgs ne tikai no pašas dziesmas, bet arī pasākumiem pirms šova, lai popularizētu dziesmu radiostacijās un citos medijos visā Eiropā. Jāapzinās, ka televīzijas skatītāji visbiežāk ar konkrētu dziesmu iepazīstas tikai Eirovīzijas pusfināla tiešraidē, tāpēc bez priekšnesuma kvalitātes un efektivitātes ļoti nozīmīgi ir nodrošināt, lai dziesma jau būtu skanējusi Eiropas radiostacijās, būtu dzirdama promocijas pasākumos," LaIPA padomes lēmumu komentēja Elita Mīlgrāve. "Taču laba dziesmas ieraksta sagatavošana ir ne tikai radoši, bet arī finansiāli "ietilpīgs" process, tāpēc LaIPA kā izpildītājus un producentus pārstāvoša organizācija ir lēmusi sniegt arī savu atbalstu mūsu mūziķu dziesmas "Aijā" popularizēšanai Eiropā," norādīja LaIPA padomes priekšsēdētāja, uzsverot, ka visas Latvijas mūzikas industrijas interesēs ir, lai Eirovīzijas dziesmu konkursā Latvijas vārds izskan pēc iespējas skaļāk:

"Mūsu pārstāvji "lielajā Eirovīzijā" pievērš uzmanību ne tikai sev, bet visai Latvijas populārās mūzikas nozarei."

LaIPA izpilddirektore Liena Edvardsa norādīja, ka līdzekļi 5000 eiro apmērā no LaIPA fonda "Izglītības un kultūras atbalstam" tiks piešķirti gan šī gada nacionālās atlases – konkursa "Supernova" – uzvarētājiem grupai "Sudden Lights", gan arī vismaz nākamo divu gadu uzvarētājiem: "Ievērojot, ka viens no LaIPA statūtos paredzētajiem mērķiem ir veikt izpildītāju un producentu mantisko tiesību kolektīvo pārvaldījumu Latvijas Republikā un ārvalstīs, kā arī veicināt labvēlīgus apstākļus izpildītāju un producentu radošai darbībai, ir svarīgi, lai mūzikas industrijas attīstībā iesaistītie – izpildītāji un producenti – arī ilgākā termiņā zinātu, ar kādu LaIPA atbalstu var rēķināties."

"Mēs esam gandarīti, ka Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība ir kļuvuši par mūsu atbalstītājiem! Gatavošanās process "lielajai Eirovīzijai" ir sarežģīts, darāmā vēl daudz, tāpēc saņemt atbalstu no Latvijas mūziķus pārstāvošas organizācijas ir būtiski, lai nokļūtu tuvāk mūsu mērķiem. Šis finansējums tiks pielietots, lai mūsu dziesma un arī Latvijas vārds izskanētu Eiropas radiostacijās," LaIPA lēmumu novērtēja "Sudden Lights" līderis Andrejs Reinis Zitmanis. "Un nenoliedzami – prieks, ka arī tie mūziķi, kuri Latviju pārstāvēs nākamajos gados, var rēķināties, ka atbalsts būs."

LaIPA padome 5000 eiro atbalstu Latvijas nacionālās atlases uzvarētājiem dziesmas popularizēšanas pasākumiem Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa finālam no LaIPA fonda "Izglītības un kultūras atbalstam" nolēmusi piešķirt arī nākamos divus gadus. LaIPA fonds "Izglītības un kultūras atbalstam" ir finanšu līdzekļu fonds, no kura tiek atbalstīti izpildītāju un fonogrammu producentu izglītojošu, informatīvu un radošu darbību veicinoši pasākumi. Fonda līdzekļu izlietojumu uzrauga LaIPA padome.

67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 9. maijā. Tajā piedalīsies arī Serbija, Zviedrija, Īrija, Moldova, Šveice, Norvēģija, Izraēla, Portugāle, Nīderlande, Horvātija, Somija, Azerbaidžāna, Malta un Čehija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā, fināls – 13. maijā.

Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti