10 lietas, ko noteikti ir vērts uzzināt par godalgoto britu seriālu «Miesassargs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Britu politiskais trilleris “Miesassargs”, kas kļuva par sensāciju britu TV industrijā un iemantoja dekādes skatītākā seriāla titulu, jau ceturtdienas, 30. aprīļa, vakarā būs vērojams Latvijas Televīzijā un replay.lv. Gaidot pirmās sērijas, vēlamies jūs iepazīstināt ar seriāla tēliem, notikumiem un darbībām, lai jūs justos sagatavoti politiskai spriedzei un izcilam aktierdarbam. Šeit apkopotas 10 lietas, kuras jums noteikti ir vērts zināt par seriālu “Miesassargs”.

Deivids un Nadja

Jau pirmajās seriāla minūtēs Deividam ir “jāizšķir liktenis” un jānovērš terorisma katastrofa vilcienā. Jaunā islāma radikāliste Nadja vilciena tualetē, uzvilkusi spridzekļu vesti, draud izrēķināties ar vilciena pasažieriem. Deivids izmanto visas pasaules empātiju, lai atrunātu sievieti no šī soļa. Vēl vairāk. Viņš parāda Nadjai savu bērnu fotogrāfijas, lai atklātu to, ko šī katastrofa nozīmētu viņa bērniem, kuri atrodas vilcienā kopā ar Deividu.

Kara veterāns un posttraumatiskā stresa sindroms (PTSD)

Pasaules mediji atzinuši to, cik būtisks ir “Miesassarga” veidotāju ieguldījums vīriešu garīgās veselības atspoguļošanā. Īsti vīrieši neraud un ar visu tiek galā paši? “Miesassargs” atklāj, cik graujošas ir šādas sociālās stigmas sekas, novedot Deividu uz galējas agresijas un nolieguma robežas. Deivids kļūst par savu traumu ķīlnieku, un nokļūšana politisko notikumu centrā viņam noteikti nenāk par labu, sevišķi, ja viņš tiek turēts aizdomās par ļauniem nolūkiem attiecībā uz Džūliju.

Džūlijas un Deivida mīlas dēka

Varbūt “dēka” būtu pārāk skaļš vārds abu aizliegtajai savienībai, tomēr abu starpā rodas jutekliska spriedze un viss no tā izrietošais jau ar pirmajiem iepazīšanās mirkļiem. Džūlija palīdz Deivida dēlam iekļūt skolā bērniem ar īpašām vajadzībām, viņam to nezinot. Bet Deivids palīdz Džūlijai justies droši. Deivida klātbūtnē Džūlijai nav jāizliekas par to, kas viņa nav.

Politisko uzskatu sadursme 

Deivids ir pārliecināts, ka Tuvajos Austrumos karam nav jānotiek. Jau tā ir tik daudz salauztu dzīvju. Džūlija uzskata, ka Deividam nav jāpiekrīt viņas uzskatiem. Viņa ir pārliecināta, ka, ja vajadzēs, briti karos un darīs visu, lai pretterorisma darbības tiktu plaši izvērstas. Arī tad, ja tas prasītu pastiprinātu iedzīvotāju novērošanu.

Dzīvības draudi

Džūlija vēlas, lai pretterorisma darbības pārņemtu izlūkdienests. Metropolitēna policija to nevēlas pieļaut. Ir skaidrs, ka viņas dzīvība ir apdraudēta, un ir vismaz viens cilvēks, kurš vēlētos redzēt Džūliju mirušu.

Londona 

Lielākā daļa seriāla “Miesassargs” darbības norit Londonā. Tajā redzamas gan autentiskas ielu ainas, gan ikoniski Londonas tūristu galamērķi: britu parlamenta nams un Lielais Bens, kā arī Kamdena un citi Londonas rajoni.

Sievietes un vara

“Miesassarga” autors Džens Merkurio sievietēm ir piešķīris nozīmīgākās lomas vadošajos amatos politikā. Ambiciozā Džūlija, mērķtiecīgā Lorēna Kredoka, Deivida Bada tiešā vadītāja. Tieši Kredoka aizstāv Deividu brīžos, kad viņa reputāciju kāds cenšas iedragāt. Vikija, Deivida sieva, savu vīru joprojām mīl un neskaitāmas reizes viņam saka, lai meklē psiholoģisku palīdzību. Bet Anne Simsone, Metropolitēna policijas pretterorisma nodaļas vadītāja, nebaidās konfliktēt ar Džūliju pie viena sarunu galda un bez liekām ceremonijām var pateikt saviem vīriešu kolēģiem kādu rupjāku lamuvārdu.

Visi ir aizdomās turamie

Tieši šī ir “Miesassarga” spriedzes atslēga. Ikkatrā sērijā gaidāms notikumu pavērsiens, kas aizdomu ēnas viegli lidina no viena sēriju varoņa uz otru. Kurš ir korupcijas savažots? Kurš vēlas redzēt Džūliju mirušu? Kurš ir nodevējs un kurš ir draugs?

Iespējams, vienīgais Deivida draugs

Tas ir Endijs, kura sejas rētas par Afganistānas kara šausmām izsaka vairāk par ziņu laikrakstiem. Atgriežoties mājās, Endijs atvaira Deivida centienus viņam palīdzēt un spītīgi apgalvo, ka ar viņu viss ir kārtībā.

Deivida bērni

Ella un Čārlijs. Tieši viņi ir kopā ar Deividu vilcienā, kurā atrodas arī Nadja. Čārlijam ir grūtības apgūt mācību vielu vienā ritmā ar pārējiem bērniem, taču nokļūt speciālajā skolā ir teju bezcerīgi. Džūlija palīdz Deividam atrast šādu iespēju, bet drīz Deivida bērnu skolu apdraud teroristi.

Džūlijas sabiedrisko attiecību speciāliste Šanela

Viņa mīl izaicinoši ģērbties, par politiku neinteresējas, bet ģimenes nauda viņai palīdz sasniegt mērķus citā veidā. Brīdī, kad Šanela uzlej kafiju uz Džūlijas apģērba mirkli pirms intervijas televīzijā, Deivids viņai atdod savu balto kreklu, bet Šanelas karjera politikā ir beigusies tajā pašā mirklī.

Seriāls “Miesassargs”. Ceturtdienu vakaros desmit pāri desmitiem vakarā LTV1 un REPLAY.LV!

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti