Latvijas delegācija Eirovīzijā – kas viņi ir? Komunikācijas daļas vadītājs Edgars Bāliņš

Turpinām iepazīstināt ar katru no Latvijas delegācijas pārstāvjiem Eirovīzijā, kuri strādā, lai Latvija un grupa "Sudden Lights" veiksmīgi parādītu sevi uz lielās skatuves. Šoreiz saruna ar komunikācijas daļas vadītāju Edgaru Bāliņu.

Edgars raksta preses relīzes, sarunā un plāno intervijas ar starptautiskajiem medijiem, arī spodrina sociālos medijus. Ikdiena paiet diezgan rosīgi – jau no pirmās dienas Liverpūlē ir bijušas intervijas, un tuvāk pusfinālam darba apjoms tikai pieaugs. Ārvalstu medijiem ir interese par Latvijas pārstāvjiem. Šobrīd vairāk interesējas tuvākās valstis – Polija, Lietuva, Lielbritānija. Tiesa, par līdervalstīm interese ir krietni lielāka, tomēr grupa "Sudden Lights" bez uzmanības nepaliek.

Delegācijai jāizvēlas, kuriem medijiem tiks sniegta pieeja grupai un kuriem ne. Tiek vērtēts, cik liels un ietekmīgs ir medijs vai blogs, ka arī – cik noslogots ir grupas grafiks. Protams, ir mediju dienas, kad arī mazākiem blogeriem ir iespēja aprunāties ar puišiem. Lielāka priekšroka, protams, ir medijiem no valstīm, kuru skatītāji šogad balsos pirmajā pusfinālā – publicitāte ir izdevīga, lai veicinātu balsošanu.

Pats Edgars Eirovīzijā jūtas kā zivs ūdenī.

"Man ļoti patīk komunicēt ar ārzemju medijiem. Patīk sarunāt lietas un būt daļai no tā visa."

Eirovīzija 2023 – dalībnieki

Vairāk

KONTEKSTS:

2023. gadā Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Liverpūlē, Lielbritānijā. Latviju konkursā pārstāvēs grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā".

2022. gadā konkursā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Latvijas pārstāvji konkursā uzstāsies pirmajā pusfinālā 9. maijā, kur piedalīsies arī Norvēģija, Malta, Serbija, Portugāle, Īrija, Horvātija, Šveice, Izraēla, Moldova, Zviedrija, Azerbaidžāna, Čehija, Nīderlande un Somija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā un tajā piedalīsies Armēnija, Beļģija, Kipra, Dānija, Igaunija, Grieķija, Islande, Rumānija, Albānija, Austrālija, Austrija, Gruzija, Lietuva, Polija, Sanmarīno un Slovēnija.

Konkursa fināls notiks 13. maijā.

Grupas "Sudden Lights" sastāvā ir Andrejs Reinis Zitmanis (vokāls), Kārlis Matīss Zitmanis (ģitāra), Mārtiņš Matīss Zemītis (sitaminstrumenti) un Kārlis Vārtiņš (basģitāra).

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti