Latvijas delegācija Eirovīzijā – kas viņi ir? Delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš

Turpinām iepazīstināt ar katru no Latvijas delegācijas pārstāvjiem Eirovīzijā, kuri strādāja, lai Latvija un grupa "Sudden Lights" veiksmīgi parādītu sevi uz lielās skatuves. Šoreiz saruna ar delegācijas vadītāju Guntaru Gulbiņu.

Guntara ikdienas pienākumi sastāv no tā, lai visi un visur ierastos laikā, viss notiktu pēc plāna. Eirovīzijas pārstāvji komunicē ar viņu par visām konkursa organizatoriskām lietām – sākot no delegācijas loģistikas un beidzot ar priekšnesuma nonākšanu līdz TV ekrāniem.

Gatavošanās Eirovīzijas sākas tiklīdz beidzies "Supernovas" fināls. Kad tika noskaidrots, ka grupa "Sudden Lights" dosies pārstāvēt Latviju, uzreiz pēc pašmāju atlases tiešraides pusnaktī tika organizēta sapulce ar grupas pārstāvjiem. Ar šo arī sākas gandrīz četru mēnešu darbs līdz Liverpūlei.

Pati Eirovīzija arī laicīgi gatavojas nākamajam gadam. Piemēram, sestdien, 13. maijā, Liverpūlē tiks noskaidrota uzvarētājvalsts un nākamajā dienā jau sāksies nākamā gada konkursa plānošana.

Ir ļoti daudz nianses, kam un kad ir jābūt gatavam no dalībvalstu puses – gan promo bildes, audioceļu, apraksti par dalībnieku, jāiesniedz tērpu, priekšnesuma un citi apraksti, lai Eirovīzija varētu raiti strādāt pie organizēšanas.

"Šogad Eirovīzija ir ļoti augstā profesionālā līmenī organizēta, jo to taisa briti," uzsver delegācijas vadītājs.

Ar grupu "Sudden Lights" ir viegli strādāt, atzīst Guntars. Jau sākot ar "Supernovas" laikiem to varēja izjust. Viņiem ir skaidri zināms, ko viņi grib pateikt. Viņiem ir mērķis parādīt savu mūziku un vēstījumu. Aizkadra dzīvē grupai patīk pajokot, viņi nekavē, kādam patīk ilgāk pagulēt un grupai ir laba pašironija, kas ir ļoti svarīgi, piebilst delegācijas vadītājs.

Eirovīzija 2023 – dalībnieki

Vairāk

KONTEKSTS:

2022. gadā konkursā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Konkursa pusfināli notika 9. un 11. maijā, fināls – 13. maijā.

Latviju konkursā pārstāvēja grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā", taču finālā neiekļuva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti