Dienas ziņas

Pavasaris jau atnācis zoo "Zemturi" Kuldīgas novadā

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Jūrmalā aicina doties ekspedīcijā "No pūpoliem līdz rozēm"

Jūrmalā aicina doties 12 km garā ekspedīcijā «No pūpoliem līdz rozēm»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pavasara nenovēršamais tuvums un saulainais laiks aiz loga aizvien vairāk rosina doties pastaigās. Uz izzinošu ekspedīciju "No pūpoliem līdz rozēm" Jūrmalā aicina Aspazijas mājas speciālisti. 12 kilometru garajā ekspedīcijā dalībniekiem būs jāatrod ziedi, kas paslēpušies Jūrmalas ielu nosaukumos.

Dodoties ekspedīcijā pa ielām, kam doti puķu vārdi, jāatrod uzlīmes ar Aspazijas dzejoļiem. Dzejā izceltie burtie, salikti pareizā secībā, atklās dzejnieces vēlējumu pavasarim. Aspazijas dzejā ziediem ir veltītas brīnišķīgas rindas. Šī ekspedīcija ir ne tikai lieliska iespēja labāk izzināt Jūrmalu, bet arī iepazīties ar Aspazijas dzeju.

Aspazijas māja ekspedīciju rīko jau trešo pavasari pēc kārtas un cilvēku atsaucība ir liela. Pārgājienā var doties gan ar kājām, gan velosipēdu.

Ekspedīcijas dalībnieces Grēta un Elīna norādīja: "Nošmaucāmies, sadalījām divās dienās. Interesantākais bija meklēt, uzzināt jaunas vietas, kur vēl nebijām bijušas."

Ekspedīcijas dalībniekiem ziedu ielu meklējumos būs jādodas no Dubultiem līdz Mellužiem. Pavisam Jūrmalā 30 ielām doti ziedu nosaukumi.

Jūrmalas muzeja direktors Ernests Sviklis pauda: "Vēsturiski, kad dzīvoja Aspazija, arī jau bija pirmās ielas ar ziedu nosaukumiem, bet lielu daļa ziedu nosaukumus ieguva vēlāk. 1935. gadā, kad izveidoja Rīgas Jūrmalas pilsētu, nācās domāt jaunus nosaukumus. Ņemot vērā, ka Jūrmalā ir daudz dārzu, tad tas ir likumsakarīgi izvēlēties ziedu nosaukumus."

Ekspedīcijā var doties līdz 16. aprīlim un pārgājiena dalībniekiem ir paredzētas arī balvas, kas tiks izlozētas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti