FOTO: Aizvadīts grupas «Dagamba» vērienīgākais koncerts Mežaparka Lielajā estrādē

Mežaparka Lielajā estrādē 3. jūnijā ar stāvovācijām izskanējis klasiskās mūzikas huligānu – grupas "Dagamba" – vēsturē līdz šim vērienīgākais koncerts "Bach Against the Machine", pulcējot vairāk nekā septiņus tūkstošos grupas fanu un talanta cienītāju. 

Vakaru atklāja īpašie viesi kontrabasists Staņislavs Judins un džeza dziedātāja Evilena Protektore, piepildot Mežaparka estrādi ar maģisku noskaņu. Īsi pēc tam uz skatuves kāpa grupa "Dagamba", aizvadot koncertu divās daļās. Pirmajā daļā grupa atskaņoja skaņdarbus no jaunā albuma "Bach Against the Machine", savukārt otrajā daļā izskanēja klausītājiem jau labi zināmi skaņdarbi no albumiem "Seasons", "Dagamba feat Tchaikovsky", "#LudwigVanRamstein" u.c. 

Skaņdarbi "Prelude to Artificial Inteligence", "Carmina Burana" un "Paranoid Amadeus" uz skatuves tika izpildīti kopā ar Rīgas Doma zēnu kori, savukārt A. Vivaldi "Winter" skaņdarbam pievienojās vijolnieks Daniils Bulajevs. Tuvojoties vakara noslēgumam, skatītājus sagaidīja vēl viens pārsteigums – līdzās grupai "Dagamba" uz skatuves kāpa arī latviešu leģendārā folkmetāla grupa "Skyforger", kopīgi izpildot skaņdarbu "Kad Ūsiņš jāj!".

Koncertam tika radīts arī īpašs skatuves vizuālais risinājums – scenogrāfija, kas veidota no jūras kravas konteineriem, multimediju ekrāniem un video projekcijām. 

Koncerta režisors Roberts Rubīns, skaņu režisors Andris Ūze, gaismu mākslinieks Pāvels Armanis.

"Ideja par Baha savienošanu ar "Rage Against the Machine" dzima jau pirms sešiem gadiem, taču pirmās skices sākām radīt trīs gadus vēlāk. Šodien, stāvot uz Mežaparka lielās skatuves tūkstošiem skatītāju priekšā, skaidrs kļuva viens – lielām lietām ir vajadzīgs laiks, un man ir grūti iedomāties vēl piemērotāku brīdi kā tagad, kad varējām izstāstīt šķietami nesavienojamo klasiķa Baha un roka leģendu "Rage Against the Machine" stāstu," stāsta grupas dalībnieks Valters Pūce. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti