«Zodiaks», Bahs roka skaņās un reperu vasara. Kārļa Kazāka muzikālie ieteikumi nedēļas nogalei

Kultūras muzikālajā piedāvājumā šai nedēļas nogalei atlasīti pasākumi, kas notiek ārā, un, lai arī laiku sola vēsu, ir pārliecība, ka mūzikas ritmi sasildīs. Pasākumi brīvā dabā notiek visā Latvijā, tai skaitā Rīgā, Rojā, Jelgavā, taču kā viens no spilgtākajiem notikumiem šonedēļ, pēc mūziķa Kārļa Kazāka domām, ir grupas "Zodiaks" atvadu tūre.

Kārlis Kazāks par populārās mūzikas notikumiem jūnija pirmajā nedēļā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Grupas "Raxtu Raxti" jubilejas koncerts

Rojas estrāde, 2. jūnijs

Muzikālā apvienība "Raxtu Raxti" svin desmit gadu jubileju. Par godu šim notikumam mūziķi dosies plašā jubilejas koncerttūrē pa visu Latviju, un koncertos skanēs gan "Raxtu Raxtu" zināmākās kompozīcijas, kuras klausītāji iemīļojuši kopš grupas darbības pirmsākumiem, gan arī pavisam jauni skaņdarbi no grupas jaunā albuma "Vidū Saule".

Grupa "Raxtu Raxti"
Grupa "Raxtu Raxti"

Reperu vasara'23 – sezonas atklāšana

"Wondersala" Andrejsalā, 2. jūnijs

Vienas dienas ekspresfestivāls, kurā uz lielās skatuves vienkopus satiksies Latvijas hiphopa daudzveidība. Piedalās Rolands Če, "Kreisais Krasts", "Olas", Prusax, Reiks, Deniss, Elfs, Wiesulis, Ods un Goča, E.V. un "Jaunā Pagrīde", Kjuumanis un reperu apvienība "Prospekti".

"Zodiaks" atgriežas / grupas atvadu turneja

Jelgava, brīvdabas koncertzāle "Mītava", 3. jūnijs

Vasarā atgriešanos uz skatuves piedzīvos  grupas "Zodiaks" mūziķi, komponistam Jānim Lūsēnam atkal apvienojot savulaik populāro duetu – Zigfrīdu Muktupāvelu, Maiju Lūsēnu un ģitāristu Aivaru Gudro.  45 gadus kopš grupas dibināšanas pēdējo reizi vienotā programmā izskanēs kosmiska instrumentālā mūzika ("Pacific", "Rock on ice", "Provincial Disco", "Zodiac") un populārākās dziesmas ("Taisnība", "Vējš", "Tēvu zeme", "Manas mīļākās puķes", "Pūt, vējiņi",  "Mirušais gadsimts", "Dziedi jel", "Bohēmieša dziesma", "Viegls rokenrols pa radio" u.c.). Ar šiem koncertiem grupas mūziķi nolēmuši pateikt lielo paldies saviem ilggadējiem faniem un līdzjutējiem. 

Grupa "Zodiaks"
Grupa "Zodiaks"

"Dagamba. Bach Against the Machine"

Mežaparka Lielā estrāde, 3. jūnijs

Pēc trīs gadu pārtraukuma grupa "Dagamba" nāk klajā ar jaunu koncertprogrammu "Bach Against the Machine" un aicina uz grandiozu lielkoncertu 2023. gada 3. jūnijā, Mežaparka Lielajā estrādē. Jaunajā koncertprogrammā tikai "Dagamba" mūziķiem raksturīgajā manierē sakausēta akadēmiskās mūzikas tēva, izcilā komponista Johana Sebastiana Baha mūzika un vienas no ietekmīgākajām rokgrupām pasaulē  – "Rage Against The Machine" daiļrade.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Riga Pride 2023" – Atplauksti

Vērmanes dārzs, 3.jūnijs

Šī nedēļa ir arī tā, kad tiek svinētas visdažādākās ģimenes visdažādākajos veidos – svinam ģimeņu dienu tirdziņā Pārdaugavā, svinam "Riga Pride", svinam dzīvi. "Riga Pride" gājiens Vērmanes dārzā noslēgsies ar īpašu svētku koncertu "Atplauksti! Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi", kurā uzstāsies tādi Latvijā zināmi mūziķi kā Samanta Tīna, Markus Riva, "Laime Pilnīga", Mauku Sencis un Grandmasters Neons, "Singapūras Satīns", KRATA, VIŅA, Katrīna Dimanta, Pirmā sieviete Latvijā, Baltijas Drag kolektīvs, "KNTY", "Kiki House of Tutti" un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti