Eirovīzijas nedēļā Latvijas Televīzijā – «V.I.P.» ar «Sudden Lights», diskusijas un krāšņas tiešraides no Liverpūles

Eirovīzijas dziesmu konkursa nedēļā Latvijas Televīzijā gaidāms erudīcijas raidījums ar grupas "Sudden Lights" piedalīšanos, diskusijas "Iešūpo Eirovīziju" un krāšņas pusfinālu un fināla tiešraides no Liverpūles Apvienotajā Karalistē.

Latvijas pārstāvju uzstāšanās pirmajā pusfinālā – 9. maijā.

Dienu pirms uzstāšanās Eiropā lielākajā mūzikas konkursā grupas "Sudden Lights" dalībnieki sacentīsies erudīcijā spēlē "V.I.P. – Veiksme. Intuīcija. Prāts". Pirmdien, 8. maijā, pulksten 21.10 ložā pie Uģa Joksta komandu kapteiņi būs basģitārists Kārlis Vārtiņš un ģitārists Kārlis Matīss Zitmanis. Kārļa Vārtiņa komandā spēlēs "Sudden Lights" solists Andrejs Reinis Zitmanis un grupas skaņu režisors Rūdolfs Kaufmanis, savukārt otrā komandā Kārlim Matīsam Zitmanim pievienosies bundzinieks Mārtiņš Matīss Zemītis un grupas menedžere Linda Āboliņa.

Grupa "Sudden Lights" raidījumā "V.I.P."
Grupa "Sudden Lights" raidījumā "V.I.P."

Pirmo konkursa vakaru 9. maijā pulksten 21.10 LTV1, REplay.lv un jauniešu platformā "16+" (YouTube) iesāksim ar raidījumu "Iešūpo Eirovīziju!". Stundu pirms "Sudden Lights" uzstāšanās tiksimies ar mūziķu radiem, draugiem un domubiedriem. Ģimeniskā atmosfērā pavērosim, kā puišiem veicās mēģinājumos, ieskatīsimies Eirovīzijas dziesmu konkursa aizkulisēs, kā arī kopā ar platformas "16+" jauniešiem izspēlēsim jautras un izzinošas spēles. Ģimeniskā saieta viesus kopā aicinās raidījuma "Iešūpo Eirovīziju!" vadītāji – Nansija Garkalne un Lauris Reiniks.

Pulksten 22.00 tiešraidē no Liverpūles – Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls, kuru atklās šova vadītāja Jūlija Saņina (Julia Sanina) un viņas grupa "The Hardkiss" ar dziesmu "Маяк". Latvijas pārstāvju – "Sudden Lights" – dziesma "Aijā" izskanēs ceturtā. Vēl pirmajā pusfinālā startēs Norvēģija, Malta, Serbija, Portugāle, Īrija, Horvātija, Šveice, Izraēla, Moldova, Zviedrija, Azerbaidžāna, Čehija, Nīderlande un Somija. Pusfināla starplaikā varēs vērot pasaulslavenās britu solo dziedātājas Ritas Oras (Rita Ora) izpildīto dziesmu popūriju, pusfinālā uzstāsies arī ukraiņu dziedātāja Aļoša (Alyosha) kopā ar mājinieci liverpūlieti Rebeku Fergusoni (Rebecca Ferguson). Pirmā Eirovīzijas pusfināla tēma ir "Vienoti mūzikā", simbolizējot unikālo sadarbību starp Apvienoto Karalisti un Ukrainu.

Grupa "Sudden Lights"
Grupa "Sudden Lights"

Eirovīzijas otrais pusfināls tiešraidē izskanēs 11. maijā pulksten 22.00. Tā tēma būs "Mūzika vieno paaudzes", īpašu uzmanību pievēršot dažādām ukraiņu paaudzēm un mūzikai, ko viņi mīl. Marija Jaremčuka (Mariya Yaremchuk) atklās otro pusfinālu ar laikmetīgu Ukrainas mūzikas vēstures priekšnesumu. Otrajā pusfinālā startēs Dānija, Armēnija, Rumānija, Igaunija, Beļģija, Kipra, Islande, Grieķija, Polija, Slovēnija, Gruzija, Sanmarīno, Austrija, Albānija, Lietuva un Austrālija.

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss Latvijā ieviesis jaunu tradīciju – viskrāšņākos Eiropas mūzikas svētkus vērot kopā ar draugiem un ģimenes locekļiem. Arī konkursa fināla vakarā, 13. maijā, gaidāma Eirovīzijas iešūpošana. Pulksten 21.10 LTV1, REplay.lv un jauniešu platformā "16+" (YouTube) raidījumā "Iešūpo Eirovīziju!" Nansija Garkalne un Lauris Reiniks atkal pie sevis ciemos aicinās draugus – mūzikas, tērpu un ēdienu speciālistus, lai analizētu valstu izredzes, vērtētu mākslinieku tērpus un ieteiktu skatītājiem kādu piemērotu našķi.

Savukārt pulksten 22.00 beidzot būs pienācis laiks skatīties Eirovīzijas dziesmu konkursa finālu. Jau šobrīd zināms, ka finālā piedalīsies lielais sešinieks: Francija, Vācija, Spānija, Itālija, Lielbritānija un pagājušā gada uzvarētājvalsts Ukraina. Fināla šovu Liverpūlē atklās 2022. gada uzvarētāji no Ukrainas "Kalush Orchestra". Karogu parādes laikā organizatori sola unikālu priekšnesumu, kuru veidos iepriekšējo gadu Ukrainas pārstāvji, – uz skatuves redzēsim "Go_A", Jamala, Tina Karol, kā arī ikonisko Verku Serdjučku (Verka Serduchka). 

Eirovīzijas pusfinālu un fināla tiešraides Latvijas Televīzijā komentēs Toms Grēviņš, finālā viņam arī šogad pievienosies Lauris Reiniks.

Grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" 11. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova" uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Raidījums "Iešūpo Eirovīziju" – 9. maijā pulksten 21.10 LTV1, REplay.lv un jauniešu platformā 16+ (Youtube), Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls – 9. maijā pulksten 22.00 LTV1 un REplay.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti