XXV Dziesmu un XV Deju svētki ir noslēgušies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ar sešu stundu gadu noslēguma koncertu "Līgo" naktī uz pirmdienu Mežaparka estrādē noslēdzās XXV Dziesmu un XV Deju svētki.

Sākotnēji bija iecerēts, ka koncerts beigsies ap plkst. 23, tomēr galu galā tas ievilkās un noslēdzās tikai pēc plkst. 1 naktī. Koncertā vairākas dziesmas pēc koristu pieprasījuma dziedāja divas reizes. Kā ierasts, koncerts noslēdzās ar dziesmu "Pūt, vējiņi", pavadot dziesmu karoga iznešanu no skatītāju pārpildītās Mežaparka estrādes.

Kopkorī dziedāja 250 jauktie, 75 sieviešu, 26 vīru, 40 senioru un arī latviešu diasporas kori. Kopumā piedalījās aptuveni 13 000 dziedātāju, apmēram 2000 dejotāju un 1000 pūtēju orķestru mūziķu.

Pēc koncerta sākas sadziedāšanās daļa, kuru tās rīkotāji solīja īpašu grandiozu un vērienīgu. Jau iepriekš grāmatu veikalos bija nopērkamas latviešu dziesmu klades ar populāru latviešu dziesmu vārdiem. Tāpat ikviens Latvijas iedzīvotājs internetā varēja nobalsot, kuru dziesmu viņš gribētu nodziedāt kopā ar pārējiem koncertu apmeklētājiem.

Nākamie Dziesmu un Deju svētki notiks 2018.gadā, kas būs īpaši svētki, jo notiks gadā, kad Latvija svinēs savu 100.jubileju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti