XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

"Rotā saule, rotā bite". Folkloras kopas. Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norises

XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

TV JAUNUMS! Jauniešu dziesmu un deju spēle – "Lai top svētki"

No saullēkta līdz saulrietam Vidzemē|#dziedundejo vlogs

VLOGS: #dziedunejo2021 Vidzemē, kur aizsākās latviešu dziedāšanas tradīcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Četri Latvijas kultūrvēsturiskie novadi, četras dienas no saullēkta līdz saulrietam, kopā nobraucot teju 2500 kilometrus. Trešais ceļojums sērijā “No saullēkta līdz saulrietam” ved uz Vidzemi, lai mērotu ceļu Sigulda–Dikļi–Alūksne–Cēsis. Tas viss, lai tiktos ar Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem.

Pieci.lv vloga komandai rīts sākas piecos, sagaidot saullēktu Siguldas Paradīzes kalnā, no kura paveras neaizmirstams skats uz Gaujas lokiem un Turaidas pili. Protams, nevarējām atturēties arī no rīta peldes Gaujā.

Tālāk ceļš ved uz Dikļiem, kur 1864. gadā aizsākās latviešu dziedāšanas tradīcija, Jurim Neikenam organizējot pirmo koru sadziedāšanos. Kad vēstures stunda apgūta, jābrauc izklaidēties uz vistālāko Vidzemes nostūri – Alūksni. Tur mūs jau gaida pūtēju orķestru koncerts un jaunie svētku dalībnieki. Tomam izdevās arī iekļūt svētku filmas uzņemšanā, kļūstot par daļu no parādes. Kā – skaties video!

Tālāk dodamies uz Cēsīm, kur mūs negaidīti pārsteidz lietus, bet tas neaptur improvizētu sadejošanos ar Cēsu jauniešu deju kolektīviem. Kad horeogrāfija apgūta, pieredzes stāsti izstāstīti un pasniedzēji satikti – laiks doties mājup.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti